2020. 10. 08.

Milyen lesz a testünk a feltámadás után? – VIDEÓ

A Szólj Be a Papnak! csapata ismét érdekes témát hozott fel. Ezúttal egy görögkatolikus papot, Laci atyát kérdezték arról, milyen is lesz az ember teste a feltámadás után.

Laci atya szerint az Ószövetség és az Újszövetség is fontos támpontokat ad nekünk arra vonatkozóan, hogy milyen lesz a testünk a feltámadás után. Te mit gondolsz? A részletekért kattints a videóra!

hirdetés

Forrás: Szólj Be a Papnak! blog

 

Borítókép: YouTube
Szemle Videók
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 10. 08. 16:58

    “Harmóniában önmagunkkal,a másik emberrel és Istennel”
    Nagyon fontos dolgot vettem észre,te észre vetted?? Olvasd el újra,figyelmesen az idézetet.
    Első: önmagunk.
    Második:a másik ember
    Harmadik: Isten.
    Végre valaki eltalálta a helyes sorrendet. Mért ez a helyes?? Ugye olvastad a Bibliát,ahol arról van szó,hogy az elsőkből lesznek az utolsók???
    Mert ha harmóniában vagy önmagaddal és másokkal automatikusan harmóniában leszel Istennel.
    Ellenben ha azt hiszed,hogy harmóniában vagy Istennel (nézz magadba és nézd meg ismerőseid is) nem biztos,hogy harmóniában vagy magaddal és a másik emberrel.
    A kulcsa mindennek Te vagy!! Nem magamat helyezem Isten elé,hanem azért mert nem tudok másból kiindulni csak magamból.
    Felmerült még bennem,hogy mennyire befolyásol bennünket,hogy a halál után milyen testet kapunk,mert engem teljesen hidegen hat. A gondolkodásom és cselekedetem ettől teljesen függetlenek. Nem azért törekszem a jóra,mert halálom után valami jó vár. Azért törekszem a jóra,mert így érzem jól magamat. (ha jól belegondolsz,ez mozgat mindenkit és ez független a jóról,helyesről alkotott nézeteinktől.)
    Természetesen nem zavar,ha te elképzelsz valamilyen elgondolásodnak megfelelő testet. (Észre vetted? Ha zavarna a te elképzelésed,ellentmondásba kerülnék önmagammal,utánozni pedig nem szeretek senkit)

  • Válasz Németh Rezső 2020. 10. 10. 21:00

    A halált az idő okozza. Vedd ki a képletből az időt. A múlt és a jövő egyszerre lesz. Legyen múltad . Értékes múltad. Mert időtlenségben együtt lenni mocskosságaiddal az pokol. Legyen a lámpásodban olaj hogy a vőlegénnyel legyél együtt a világosságban ne a sötétségben kelljen lenned. Időtlenségben. Az idő folyó. Az időtlenség csendes tiszta tó. Nem csak egy irány a tiéd hanem minden irány. Ami most van az már ott is ott van. Isten országa köztetek van.

    • Válasz Filipánics Tibor 2020. 10. 13. 11:13

      “Az időtlenség csendes tiszta tó.” Szép hasonlat de az időt soha ne vedd ki a pakliból,mert minden az időben létezik. Azaz minden ami létezik muszáj az időben léteznie.Sőt ha piszkosul szigorúan vesszük,nem is létezik más,de ebbe ne menjünk bele.
      “A halált az idő okozza.” Ez hamis. A halál az időben van de nem az okozza. Megtévesztő,mert csak azt látjuk múlni azonban a halál csak az időben látszik,mutatja meg magát, de nem az okozza.
      “Mert időtlenségben együtt lenni mocskosságaiddal az pokol.” Mindenkinek vannak “mocskosságai”,ez nem jelenti azt,hogy a pokolban van. Feljebb írtam,időtlenség nem létezik.Gondolj bele,ha időtlenség lenne,mennyi ideig lenne??Máris van idő.(kivéve ha a nem tér nem időre gondolsz,de azt kétlem)
      “Az idő folyó.” Ez is szép hasonlat,azonban megtévesztő (ezért nem jó a tó sem),mert a folyó egy irányba folyik, az idő pedig úgy terjed mint a hang,azaz gömb szerűen. A folyó egyenes vonalban terjed és ezért ha példákat találunk valamire az nagyon el tudja ferdíteni az igazságot.