2020. 10. 03.

Hőkamerát adományozott Dzsudzsák a nyírlugosi iskolának

Mint ismert, Dzsudzsák Balázs 12 év után hazaigazolt és a Debrecenben folytatja pályafutását. Ez a 777-en még nem lenne hír, az viszont igen, hogy a 108-szoros magyar válogatott labdarúgó hőkamerát adományozott a nyírlugosi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskolának.

Dzsudzsák Balázs gyerekként szüleivel Nyírlugoson élt és itt ismerkedett meg a labdarúgással, amely utána élete meghatározó részévé vált. 18 éves múlt, amikor bemutatkozott a Debrecen felnőtt csapatában a magyar első osztályban. A Lokival háromszoros bajnok lett, majd következtek számára a hollandiai évek a PSV Eindhovennél. Innen aztán Oroszország, Törökország, végül pedig az Egyesült Arab Emírségek volt pályafutásának útja, hogy aztán idén szeptemberben 12 év után visszatérjen Debrecenbe.

Ha pedig hazatért, nem feledkezett meg a gyökereiről sem. A nyírlugosi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskolának négyszázezer forint értékű korszerű hőkamerát adományozott – tájékoztatott a szép gesztusról a Nyíregyházi Egyházmegye honlapja.

hirdetés

„Az iskolában, melyben a neves focista édesanyja is tanít, már két hete mérik a diákok testhőmérsékletét, megelőzve ezzel a kötelezően előírt hőmérőzés kezdőnapját. A most kapott eszközzel ugyanakkor gyorsabb, zökkenőmentesebb lesz a járványügyi helyzet által megkövetelt mérés, valamint a tanulók és a pedagógusok épületbe lépése a reggeli sietségben” – áll a beszámolóban.

Valószínűleg sokakban felmerül a kérdés, hogy miért adunk hírt a 777 felületén egy magyar labdarúgóról, aki ráadásul eléggé megosztó személyiség itthon. Tegnap Harmati Dóra blogjában többek között erről is írt: „elképzelhető, hogy egyesek pont a celebekről írt történeteink miatt találnak ránk”. Bár nem ez a fő irányunk, de ha ilyen pozitív gesztus történik a világban, arról mi is beszámolunk, hiszen nem nekünk kell ítélkeznünk senki felett, azt majd megteszi Isten helyettünk!

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Borítókép - Fotó: Szirtesi | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 10. 04. 14:15

    “nem nekünk kell ítélkeznünk senki felett, azt majd megteszi Isten helyettünk!” Ez egy nagyon jó gondolat. Mi lenne ha ezt alkalmaznánk mindenre,így: nem nekünk kell ……….,azt majd megteszi Isten helyettünk.”
    Ám valószínűleg annyira belén ivódott az ellenekézője,hogy fel sem ismerjük, mikor alkalmazzuk. Hogy mik ezek a gondolatok??
    Íme néhány:
    Istennek tetsző és nem tetsző dolgok.
    miben,kinek és miért segít
    ki üdvözülhet
    kinek milyen célt ad, stb.
    Pedig tudatában vagytok vele és jól gondoljátok. Mégis mintha nehezen alkalmaznátok azt,hogy “azt majd megteszi Isten helyettünk.”
    Félre ne érts, én csak alkalmazom mindenre azt,amit az író nagyszerűen kigondolt,mert én is azt gondolom,hogy ne akarjunk Istent játszani és megtenni azt amihez kevesek vagyunk.
    Én teljesen átadom magam neki. Teszem a dolgom,ahogyan tőlem a legjobban telik de nincs szándékomban Isten nevében beszélni.

  • Válasz Zecghtdc 2020. 10. 05. 19:19

    Milyen más lenne ez a cikk az utolsó tucat szó nélkül! Sokkal igazibb lenne a belőle sugárzó öröm, szeretet, hála.