2020. 09. 23.

5 dal, amely emlékeztet Isten igazságaira

Dicsőítő dalokat hallgatni és énekelni hatalmas lehetőség. Nemcsak abban segítenek, hogy ráhangolódjunk Isten jelenlétére, hanem általuk tudatosíthatjuk az Ő igazságait is az életünkben. Nem hiába buzdít a zsoltáros is arra, hogy időről időre dicsőítsük Istent, és zárjunk ki minden mást. Íme öt dal, amelyek engem mindig emlékeztetnek az igazságra.

  1. Itt a szívem

Dobner Illés és Évi közös dala évek óta nagy kedvencem. Elképesztően tiszta, olyan, mint maga az élő víz: ha meghallgatod, felfrissül az elméd és a szíved. Arról szól, hogy bár a szívünk időnként megkeményedik, Isten elé mehetünk, és kérhetjük, hogy öntözze meg, puhítsa fel. Ez lehetővé teszi a megbocsátást is. Az, hogy Isten megbocsátotta a bűneinket Jézus által, miket is szabaddá tesz arra, hogy elengedjük a sérelmeinket.

 

  1. Fájdalmak férfia

Az Ararat Worship nevű, igencsak minőségi zenét játszó csapat egyik legújabb száma a Fájdalmak férfia. Ahogy a címéből következtetni lehet, Jézus Krisztusról szól, emlékeztet minket, hogy Ő meghalt helyettünk és feltámadt, hogy mi élhessünk. „Vállára vett fájdalmat, szégyent/Békességünk büntetését/Ő hordozta betegségünket/Vére szerzett engesztelést”. Minden sora gyönyörű, nem?

hirdetés

 

  1. The Proof of Your Love

„Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom.” (1Kor. 13:1.) Pál szeretethimnusza örökérvényű igazságot fogalmaz meg: szeretet nélkül semmit nem ér az életünk, sem mi magunk. Szeretetből vagyunk teremtve, és ez az éltető erőnk minden egyes nap. Erről szól a for KING & COUNTRY nevű keresztény zenekar egyik népszerű száma is, amely nemcsak tartalmilag, de zeneileg is kiemelkedő.

 

  1. Szabadító

Az Új Forrás együttes Szabadító című száma az egyik legerőteljesebb dal, amit mostanában hallottam. Ajánlom, hogy nyugodt körülmények között, otthon hallgasd meg, mert érdemes a teljes figyelmed neki szentelni. „Szabadító, jöjj, ne késs!/Gyúljon fel ebben az éjszakában a fény!/Aki a kezdet és a vég,/Aki halott volt, de Aki örökké él!” – szól a szöveg. A dal által újra felismerhetjük, hogy Krisztus kész szabaddá tenni bennünket a bűntől, de nem kényszerít. Ő hűségesen vár.

 

  1. Know (Be Still)

Jeremy Riddle különleges tehetség: a hangja és az előadásmódja is önmaga helyett Istenre irányítja a figyelmünket. Ez a dala az egyik legszebb: arról szól, hogy minden Isten kezében van, bízzunk Benne, Ő folyamatosan munkálkodik. „Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik: világossá teszi igazságodat, jogodra fényt derít. Légy csendben, és várj az Úrra!” (Zsolt. 37:5-7.) Képesek vagyunk kicsit kilépni a zajos világból, abbahagyni a beszédet és Istenre figyelni?

Borítókép - Fotó: Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com
Szilágyi Anna Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás