2020. 09. 16.

,,Isten egy erőteljes életre hív” – Révész Szilvia

Bizonytalanság és félelem a jövőtől? Hogyan lehetséges mindezek nélkül élni és bizalommal tekinteni a jövőbe?

Isten meghív egy erőteljes életre.
Egy reményteljes életre.
Arra hív, hogy a bizonytalanság kellős közepén, a beláthatatlan változások ellenére reménységgel tekints a jövő felé.
Mert épp ezekben az időkben van a legnagyobb szükség a hitre.
A hitre, amely nem a jól megtervezettbe, a biztonságosba, az előre láthatóba, hanem a bizonytalanba, a láthatatlanba lép – mert nem csak a láthatókra, a láthatatlanra néz. Így van perspektívája ott is, ahol a lehetőségek beszűkülnek. Van egy pozitív jövőképe akkor is, amikor a hírek erre nem sok okot adnak.
Billy Graham egyszer azt mondta: „Én olvastam a Biblia utolsó lapját. Végül minden jól alakul.”
Te is olvastad? Akkor van okod a reménységre.
Nem olvastad? Akkor mielőbb szerezz egy Bibliát és láss hozzá!

Méltóságra születtél. Isten a saját képére formált, Jézus által a családjába fogadott és betöltött az ő Lelkével. Ez a Lélek felráz, megelevenít. Ez a Lélek nem a félelem lelke.
Isten Lelke az erő lelke, a szeretet lelke és a józanság lelke.

hirdetés

Isten egy erőteljes életre hív. Olyanra, amely a körülményektől függetlenül képes arra, hogy nevetve nézzen a holnap elé.
Ez nemcsak úgy megtörténik az emberrel.
Ehhez odaszánás kell, ezt döntések kísérik. Ez nem működik Kapcsolat nélkül; a sodródás, a vasárnapi hit ehhez kevés.
Erő, méltóság, reményteljes jövőkép és reményteli lélek. A lehetőség adott. A döntés a tied.

Forrás: Révész Szilvi/Facebook

Borítókép: Rdonar | Dreamstime.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Lelkiség Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 20. 15:34

    Szerencsére nem vagyunk jövőbe látok de nagyon szeretnénk előre látni,ami többé kevésbé megy is.
    “Méltóságra születtél. Isten a saját képére formált.” Ez egy visszatérő elképzelés itt de tudjuk e mit jelent vagy ami még fontosabb,hogyan értelmezzük ezt? Én abból indulok ki,hogy Isten a lelkek összessége. Isten a legkisebb elem az univerzumban. Ennek a legkisebb részecskének a kiáradásából van minden azaz isten az alkotó eleme mindennek. Mivel minden az Ő kiáradása,minden hasonlít rá azaz minden Isten képmása. Sokszor hallom/olvasom,hogy a képmást összekeverik a teljes alakú kinézettel és a belső tulajdonságainkkal.Természetesen egy egyszerű hívőt ezek a mélyebb dolgok nem érdeklik,képmás az képmás.
    “Isten Lelke az erő lelke, a szeretet lelke és a józanság lelke.” Feljebb írtam,hogy Isten a lelkek összessége,ebből kifolyólag helytelennek tartom,hogy részleteire bontjuk azt,azaz erő,szeretet,józanság. Olyan ez,mintha egy kirakott puzzle-t a darabjaival azonosítanánk. Igaz,ez is mélyen van,nem kell ennyire érteni mindenkinek.
    A kérdés azonban az,többet nyerünk e ha a felszínen maradunk annál mintha lejjebb látnánk. Szerintem ez változó. Mivel az ember eléggé felszínes,szeret is ott maradni. Ez meglátszik mindenben. Újabb kérdés az,hogy megértünk e már arra,hogy ezen változtassunk. Ha ezek a gondolatok még nem hatolnak mélyre akkor azt kell mondjam még nem “korszerűek”. Majd egyszer oda is eljutunk,időnk van,nem kell sietni.