2020. 09. 09.

Az abortusz barbárságáról beszélt Jim Caviezel

Kemény szavakkal nyilatkozott az abortuszról Jim Caviezel, akit a legtöbben a Passió című filmből ismernek, melyben ő alakította Jézust. A színész egy podcast interjúban adott hangot életvédő álláspontjának, de beszélt a világban zajló keresztényüldözésről is.

Nemrég az “Edifi With Billy Hallowell.” című podcastnak adott interjút Jim Caviezel, akit a legtöbben a Passió című filmből ismernek, de az erőteljes tanúságtételeiről készült felvételek is  hatalmas nézettséget produkáltak, leghíresebb tanúságtételét csak a YouTube-on már 187 ezren látták. 

A színész most új filmje, a Infidel (Hitetlen) kapcsán adott interjút. A beszélgetésben katolikus hitéről és a világban zajló keresztényüldözésről is nyíltan beszélt, valamint életvédő álláspontjának is hangot adott.

hirdetés

„Láttam az abortusz barbárságát…” – mondta. „Láttam egyet [abortuszt – a szerk.]… már nem lehet elrejtőzni. Még ha nem is tudom ki Jézus… valami bennem, a saját lelkiismeretem szólal fel: Ez erkölcstelen. Ez rossz. Miért tesszük ezt?”

Caviezel azt is kiemelte, hogy míg a társadalom szereti azt hangsúlyozni, hogy minden ember egyenlőnek teremtetett, azt elfelejtik kihangsúlyozni, hogy mikortól – azaz a fogantatás pillanatától kezdve. 

Forrás: liveaction.org

Borítókép: YouTube/Looper

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2020. 09. 09. 18:24

    Az abortusz ellen vagyok én is,amennyiben ez elkerülhető.
    “a saját lelkiismeretem szólal fel: Ez erkölcstelen. Ez rossz. Miért tesszük ezt?” Ugye az egyértelmű,hogy a lelkiismeretünket legjobban a szülők alakítják bennünk és velünk együtt fejlődik. Hatással van rá továbbá az ország elfogadott normarendszere és a többi.Azaz,sohasem az igazságot látjuk,hanem azt amit annak hiszünk.
    Ennek alapján jó pár dolgot meg kellene különböztetnünk és nem egykalap alá venni mindent.
    Mert van amikor betegen születne a gyermek,aztán van,mikor megerőszakolás miatt nem akarjuk,stb.
    Egy abortuszt eldönteni egyike legnehezebb dolgoknak az életben.Ilyenkor egy kívül álló,fényévnyi távolságból tudja csak értelmezni a nő döntését. Minden abortusz egyedi és ezt akár tetszik akár nem,egy kívül álló képtelen értékelni.
    Ezért tehát,nem puffogtatni kell a nagyképű szöveget,hogy “ellenzem az abortuszt” hanem a lehető legtöbb támogatással a nő felé kell fordulni és segíteni abban,hogy (egyedül vagy a párjával) a nekik legjobb döntést hozzák meg. Ez a döntés sohasem tud tökéletes lenni,csak az adott helyzethez mérve “jó döntés”.
    Ezt a döntést mindig úgy kell kezdeni,hogy ne történjen meg,aztán ebből majd lesz valami.Ajánlom olvasd el újra az első mondatomat.