2020. 09. 06.

Új körlevele aláírása miatt Assisibe látogat Ferenc pápa

„A testvériségről és a társadalmi barátságról” alcímmel írja alá új enciklikáját Ferenc pápa október 3-án Assisiben. A szentatya előtte szentmisét mutat be a ferences bazilikában, amelyet az egészségügyi helyzetre való tekintettel, a hívek részvétele nélkül tartanak.

Ferenc pápa Assisi Szent Ferenc nevét vette fel megválasztásakor, így talán nem véletlen, hogy legújabb enciklikáját, a ferences rend alapítójának sírjánál írja majd alá. Harmadik körlevele „Fratelli tutti”, azaz a Mind testvérek vagyunk címet kapta. Témáját tekintve a testvériséggel és a társadalmi barátsággal foglalkozik.

Október 3-án délután 3 órakor mutat be szentmisét a szentatya Assisiben, az alsó bazilikában. A vatikáni sajtóterem igazgatója, Matteo Bruni a Pápai Ház Prefektúrájának információira hivatkozva úgy tájékoztatott: Ferenc pápa kérése, hogy magánlátogatás keretében történjék az esemény, a hívek részvétele nélkül, az egészségügyi helyzetre való tekintettel.

hirdetés

„A legújabb pápai dokumentum címe felidézi Ferenc pápa tanításának központi gondolatát, aki megválasztása estéjén, 2013. március 13-án a „testvérek” szóval mutatkozott be a világnak. Testvérei a láthatatlanok, akiket Lampedusa szigetén ölelt át, a bevándorlók, akikhez pápaként első útja vezetett. Simon Peresz és Abu Mazen is testvérei, akik kezet fogtak a pápával 2014-ben, példát adva a testvériségről, melynek célja a béke. Innen eljutunk az Abu Dzabi-nyilatkozathoz, mely az emberi testvériségről szól, ami Ferenc pápa szavaival élve az Istenbe vetett hitből születik, aki mindenki Atyja és a béke Atyja” – számol be a Vatican News magyar oldala a pápai tanítás központi gondolatáról.

Domenico Sorrentino, Assisi püspöke nyilatkozatában kiemelte, hogy a pandémia sok népet hozott nehéz helyzetbe és „nem lehet nem éreznünk szükségét annak, hogy testvérek legyünk elsősorban a szeretetben”.

Forrás: Vatican News

Borítókép - Fotó: Chiara Muti | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás