2020. 08. 21.

Miért legyünk mindig éberek?

Jézus azt kéri tőlünk, hogy legyünk éberek, mert nem tudhatjuk, „mikor jön el az idő”. De vajon életünk nagy rohanásában mindig készen állunk? Vagy vannak olyan pillanataink is, amikor nem?

Jézus többször is beszél az evangéliumokban második eljöveteléről, ám ennek az időpontját sem Ő, sem az angyalok nem tudják, csak az Atya. Mégis keresztényként úgy kell élnünk, hogy minden nap készen álljunk arra, hogy bekövetkezik.

„Vigyázzatok, legyetek éberek, mert nem tudjátok, mikor jön el az idő.” (Mk 13:33)

De vajon mindig éberek vagyunk, vagy vannak olyan napjaink, amikor meglepetésként érne, ha eljönne az idő? A napokban megtapasztalom, hogy mit is jelent ébernek lenni. Már nagyon várjuk első gyermekünk érkezését, de egyelőre még várat minket a szüléssel. Ennek ellenére folyamatosan, nappal és éjjel is, készen állok, hogy amennyiben szól a feleségem, egyből indulhassak. Az első napon még dúl az emberben az adrenalin, a második után viszont már jelentkeznek a fáradtság tünetei és még nem tudjuk, hogy hány napig kell így várakoznunk. Mégis, egy új élet eljövetele az, ami erőt ad, hogy minden pillanatban készen álljunk az érkezésére.

A dolgos hétköznapokban mi is érezhetjük azt, hogy keresztényként néha fárasztó kicsit, hogy folyamatosan készek legyünk arra, ha Ő eljön, vagy minket hív magához. Azért előfordult már velem olyan, hogy azt éreztem magamban, „a mai nap nem lenne jó, mert még annyi dolgom van”. Pedig a legfontosabb „dolgom”, ami lehet, az maga Jézus.

hirdetés

Ha vele találkozhatok, az minden más előtt kell, hogy szerepeljen. Ezért kell ébereknek lennünk és minden nap úgy élni, hogy ne érje minket meglepetésként, „mikor eljön az idő”…

Borítókép - Fotó: Marcos Calvo Mesa | Dreamstime.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás