2020. 08. 12.

Megható keresztelője volt Zentének

Az országos összefogásnak köszönhetően szépen gyógyuló Zente és családja életében ünnepi alkalom volt az előző vasárnap. Ugyanis ekkor keresztelték meg a kisfiút, aki ezt követően az orgonakoncertet is áhítattal hallgatta.

A család beszámolója szerint nagyon szép és megható szertartás volt Zente keresztelője, amelyet Nagy Mariann lelkipásztor tartott a Kozármislenyi Református Templomban. A lelkésznőhöz rengeteg közös emlék fűzi Zentét és a családot, ugyanis a kezdetektől tevékenyen állt a gyűjtés és a kisfiú gyógyulása mellé.

„Az esemény különlegessége volt Tasi Csaba orgonaművész csodás előadása is, így valóban felejthetetlen pillanatokat éltünk át” – számolt be róla a kisfiú anyukája közösségi oldalukon. „Zente egyébként rendkívül fegyelmezetten, egyetlen hang nélkül, mondhatni áhítattal hallgatta végig, szépen nyugodtan a koncertet és az egész istentiszteletet. Nagyon büszkék voltunk rá, bár igazából nem is vártam mást, hiszen tudtam, hogy ha zenét hall, akkor más nem is nagyon érdekli. Illetve kiemelném, hogy akkor sem sírt egy pillanatig sem, amikor vizes lett a buksija, pedig véletlenül egész sokat kapott.”

Zente már a keresztelő előtt is megmutatta, mennyire szereti a zenét, amikor kipróbálhatta a templomi orgonát.

hirdetés

Tasi Csaba orgonaművész a keresztelő után adott koncertet, amelyet Zente anyukájának beszámolója szerint a kisfiú is áhítattal hallgatott. Te tudtad előtte, hogy ki lesz a keresztelendő gyermek?

Nagy Mariannal, a gyülekezet lelkipásztorával már évek óta jóban vagyok. Többször orgonáltam Kozármislenyben. Mikor először szóba került az augusztusi koncertem időpontja, még nem tudtam, hogy keresztelő is lesz. Később kiderült, hogy Zentét ezen a napon keresztelik. Ennek nagyon megörültem. Tulajdonképpen ez egy rendhagyó zenés áhítat volt, keresztelővel egybekötve, amelyen  én orgonáltam végig.

Mit jelentett számodra, hogy az országos összefogásnak köszönhetően gyógyuló Zentének is zenélhettél?

Zentéről már korábban is sokat hallottam. Az a szeretet, amellyel a családja és az egész ország támogatja példaértékű. Nagyon aranyos volt: amikor az elején először találkoztunk, rögtön kezet fogtunk.  Örültem, hogy végig érdeklődve hallgatta a koncertet, ez ebben a korban nagy ritkaság. Annak is örülök, hogy hála Istennek egyre jobban van!

Fotó: Tasi Csaba

Azt mondta a család, hogy felemelő volt számukra a koncerted. Milyen műveket hallhattak ezen a napon tőled?

2020-ban elnyertem a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjat és elhatároztam, hogy öt koncert alatt eljátszom az egyik kedvenc magyar zeneszerzőm, Antalffy-Zsiross Dezső összes orgonadarabját. Antalffy a 20. század elején élt és nagyon különleges zenét komponált. A későromantikából, az impresszionizmusból és a jazzből is merített. Kozármisleny volt a koncertjeim első állomása, ahol az ő remekműveiből játszottam.


További gyógyulást kívánunk mi is Zentének!

Forrás és fotó: Facebook / Zente SMA 1 Tiny Hero

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás