2020. 08. 06.

Te elfutnál?

Tedd fel a kérdést magadnak, miután elolvasod ezt a bejegyzést – Elfutnál?

Egyik vasárnap délelőtt a templomban Istentiszteletet tartottak. Az 500-600 (templomlátogató) létszámú gyülekezet meglepődve tekintett két váratlanul betoppanó vendégre… Mindketten felöltözve talpig feketébe és mindegyiknél egy-egy automata géppisztoly.

Egyik így kiáltott: „Bárki, aki úgy gondolja, hogy megéri Krisztusért kapni egy golyót, maradjon ülve.” Az énekkar azonnal kirohant… Az elöljárók közül is megfutamodtak… És a nagyobb része a jelenlévőknek is elment… Az 500-600 hívő emberből csak 20-an maradtak.

Az egyik fegyveres férfi ezután körülnézett… és a lelkészre tekintve ezt mondta: „Jól van tiszteletes, megszabadítottuk a képmutatóktól… Most már kezdheti a prédikálást. További szép napot!” A két idegen erre megfordult és elment…

***

hirdetés

Túl mély ez az üzenet ahhoz, hogy ne gondolkozz el rajta…

Nevetségesen könnyen dobják el Istent az emberek… s ezután kérdőre vonják Istent, hogy miért ilyen ez a világ…
Nevetséges, hogy mennyire hiszünk az újságoknak… De a Bibliában kételkedünk…
Nevetséges hogy mindenki szeretne a mennybe jutni… Anélkül hogy hinne, bízna, mondaná vagy cselekedné a Biblia tanítását.
Nevetséges, hogy valaki azt mondja „Hiszek Istenben“…De a bűn útján jár… (hazudik, káromkodik, nem foglalkozik Istennel talán csak vasárnap, horror, pornófilm-nézés, stb.).
Nevetséges hogy mennyi „hülyeséget” képes vagy továbbküldeni e-mail-en és ezek mint egy tűz pusztítanak mindenfelé… De amikor egy vallásos e-mailt kapsz, kétszer is átgondolod hogy tovább küldd-e…
Gondolkozz, milyen arányban küldted el, mennyi szólt Istenről?
Nevetséges, hogy mennyi erőszak, erkölcstelenség, átverés, vicc, pletyka hangzik el naponta… De az iskolában, munkahelyen egy szóval sem említjük meg Jézus munkáját. Talán szégyelljük?

Nevetséges, nem?

Szinte nevetséges, hogy egyesek menyire fellelkesednek a prédikáción… És a hétköznapokban még azt sem tudják róluk, hogy ő Istenfélőek. Ugyanúgy beszélnek, cselekszenek mint bárki más.

Még mindig nevetséges?

Nevetséges, hogy mikor ezt az üzenetet továbbítani szeretnéd… Nem jelölgeted ki a címeid közül az ismerőseid, hanem jól átgondolva válogatod… Hiszen mit hisznek majd rólad, ha ilyeneket küldesz?

Nevetséges, hogy mennyire érdekel, hogy mit gondolnak mások rólam… de, hogy mit gondol Isten… az már nem fontos.

Nevetséges, vagy inkább borzasztó? Nos, kivel osztod meg ezt az üzenetet? Senkivel? Jól gondold át, még azt fogják mondani, hogy szereted Istent!

Téged választottalak! – mondja az Úr!

Isten áldjon és erősítsen meg. Hadd világítsa meg Isten arcodat, és legyen irgalmas és kedves veled; jutalmazzon meg Isten téged bátorságodért, mert merted vállalni Őt.

Forrás: Tóth Melinda Anna, evangélikus lelkész/Facebook

Borítókép: Joshua Ness/Unsplash
Blog Szemle
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Zúristen 2020. 08. 07. 09:23

    Tehát a lényeg, hogy az amúgy is 2 ~ 10% templombajáró kevesebb, mint 1%-a hisz. A többi haszonleső. (mert pl. a közösségtől elrabolt iskolában a csuhások kitolnak a gyerekkel, és egy életre megnyomorítják (vesd össze: szeretetvallás), ha nem látják a kölköt, meg a családját minden vasárnap az istálóban, és a környáéken már minden faluban az egyházak kezén van az összes iskola, így, a szülő vagy költözik (de ki akarna házat venni ott, ahol a gyerekét csuhások nyomorítják?), vagy beáll a sorba. Mint Rákosi alatt) Köszi. Ezt a véleményt még nem láttam ennyire nyilvánvalóan megfogalmazva olyan bennfentesektől, mint ti.

  • Válasz Géza 2020. 08. 10. 13:56

    Én elfutnék, igen.
    Egy földi életet kaptam, amiben ki kell bontakoztatnom a hozzá kapott tálentumokat, és nekem még rengeteg tennivalóm van ezzel.
    Kérdezem a cikk szerzőjét, és mindazokat, akik lelkesen osztogatják ezt az lánclevélben is terjedő sztorit, hogy pontosan miért is kellene kevésbé értékesnek tartanom a saját életemet, mint azt, hogy néhány pszichopata aki épp egy csomó embert készül meggyilkolni mit gondol a beteg agyával?

  • Válasz Kovács Gergő 2021. 01. 02. 17:51

    Hát én elfutnak te?