2020. 08. 06.

Kiváló zenei produkció az apácáktól – VIDEÓ

A koronavírus miatt kevesebb lehetősége van az Egyesült Államok Alabama államának egyik városában, Birminghamben szolgáló apácaközösségnek az evangelizációra. A nővérek viszont nem veszítették el kreativitásukat és egy lenyűgöző zenei előadással üzentek a híveknek.

Az utóbbi hónapokban számtalan lélekemelő produkciót láthattunk már előadóktól, egyházi közösségektől, akik az online térben is szerették volna megtalálni a kapcsolatot a hívekkel. Ehhez a sorhoz kapcsolódik az alabamai Birminghamben tevékenykedő, az Örökkévalóság szolgálóleányai apácarend zenei produkciója.

Mivel a világjárvány kialakulása óta jóval kevesebb látogatójuk volt a rendházukban – pedig az evangelizáció fontos szerepet tölt be hivatásukban –, ezért úgy döntöttek, hogy az arrafelé népszerű „I’ll Fly Away” c. dal előadásával jelzik látogatóiknak, hogy gondolnak rájuk és remélik, hogy hamarosan újra találkozhatnak.

„Nagyon hiányzik nekünk a személyes találkozás, de reméljük, hogy élvezni fogjátok ezt a kis zenei produkciónkat” – köszöntötték a nézőket a videó elején.

hirdetés

Az I’ll Fly Away a 20. század első feléből származó himnusz, amely aztán a Coen testvérek által rendezett, magyarul is elérhető „Ó, testvér, merre visz az utad?” c. film zenéjeként vált még népszerűbbé. Minden idők egyik legtöbbször feldolgozott himnusza lett, amelyet a művészek különféle módokon adtak elő. Ennek egyik példája a birminghami apácák előadása is. Ők gitár, hegedű és mandolin kíséretében adták elő a művet.

Köszönjük a nővéreknek, hogy előadásukkal szebbé tették a napunkat és reméljük, hamarosan folytathatják evangelizációs küldetésüket!

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: vimeo.com / Sister Servants
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás