2020. 08. 06.

9 reggeli verses imádság

Gyerekeknek de felnőtteknek egyaránt kedvesek lehetnek ezek a verses imádságok, melyek a múltunk egy szeletét is őrzik és szép családi hagyományokat teremthetnek.

Jó Istenem felébredtem, Te őrködtél énfelettem. Köszönöm, hogy megtartottál, hogy felettem virrasztottál. El ne hagyj a mai napon, Légy kísérőm a jó úton. Hogy parancsod meg ne szegjem, Krisztusomat hőn kövessem. Ámen.

***

Jó Istenem felébredtem, Te őrködtél énfelettem. Köszönöm, hogy megtartottál, hogy felettem virrasztottál. Óvj meg ma is szent kezeddel, Tekints reám szeretettel, Vezesd minden lépésemet, Ó hallgasd meg kérésemet. Ámen.

***

hirdetés

Itt a reggel, itt a reggel, Ismét van egy szép napunk, Melyen benső szeretettel Urunknak szolgálhatunk. Mi Atyánk, ki vagy a mennyben, Áldd meg, kérünk, e napot, Hogy mindenben teljesítsük A te szent akaratod. Ámen.

***

Összeteszem a két kezem, Úgy kérem a jó Istenem, Hogy áldjon meg s legyen velem, Míg csak a nap le nem megyen. Ámen

***

Én Istenem, te légy nekem E napon is szövétnekem. Légy csillagom, fénylő napom, Te légy minden gondolatom! Ó, mutasd meg ösvényedet, Mely e földön jóra vezet; Építs hidat a menny felé; Tisztán jussak színed elé! Ámen

***

Édes jó Istenem, új napra virradtunk a Te őrző szemed legyen ma is rajtunk. Ámen.

***

Jézus nevében ébredek, Atyám, vezesd lépésemet. Kísérj engem áldásoddal, Utaimon oltalmaddal. Ámen.

***

Uram Jézus hála néked! Adtál nyugtot, csendességet: Mai nap is légy énvelem, Óvd a bűntől az életem! Ámen

***

Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek. Szent Fiadért Istenem, kérlek téged légy velem. Békesség és szeretet vezéreljék léptemet. Ámen.

 

Forrás: Református Internetes Lelkigondozás

 

Borítókép: Noppharat | Dreamstime.com
Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás