2020. 07. 29.

Egy fiatalember minden este felmászott a kórházi ablakhoz, hogy lássa koronavírusos édesanyját

Sokan az édesanya iránti gyermeki szeretet példájaként tekintenek arra a palesztin fiatalemberre, aki Hebron városában minden este felmászott a helyi kórház emeleti ablakának párkányára, hogy láthassa a betegen fekvő édesanyját. A cselekedetére hamar felfigyeltek az emberek, sokan elismerésüket fejezték ki kitartása miatt. A történet mégsem ért véget teljesen pozitívan, mivel koronavírusban szenvedő édesanyja életét nem tudták már megmenteni az orvosok.

Túlzás nélkül leírható, hogy bejárta az egész világot az a fénykép, amely a a ciszjordániai Hebron kórházának ablakában ülő fiatalemberről készült. A palesztin Jihad Al-Suwaiti napokon keresztül felmászott a kórház falán, hogy láthassa 73 éves koronavírussal fertőzött édesanyját, akit az intenzív osztályon ápoltak. Mivel az előírások miatt a kórterembe nem mehetett be, minden este felmászott az ablakba és csendben nézte eszméletlenül fekvő édesanyját –  egészen július 16-án bekövetkező haláláig.

Fotó: nypost.com

Mire gondolhatott akkor? Isten tudja. Az biztos, hogy – talán akaratán kívül – tanúságot tett arról a szeretetről, amelyet egy gyermek érez az őt világra hozó asszony iránt.  A képet – amelyet Mohamad Safa, ENSZ képviselő osztott meg a Twitteren – kétszázezernél is többen kedvelték már.

 

Ki tudja, talán épp ilyen tanúságtételekre van ma szüksége az embereknek ma a szeretetről és hűségről!

Forrás: Aleteia

Ezt a cikket Nagyné Molnár Ildikó önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás