2020. 07. 27.

„Milyen jó és irgalmas az Isten!” – újabb olvasói írás az ima erejéről

Továbbra is rengeteg megható üzenetet küldtük a szerkesztőségünknek, személyes tanúságtételeket, mély lelki történeteket osztotok meg velünk. Most Hajniét közöljük, aki rengeteg imádkozott azért, hogy a szomszédja hitben megerősödve haljon meg. Megható módon tudta meg, hogy imái meghallgatásra találtak!

„Pár hete kérdeztem egy papot arról, hogy hogyan haldoklik egy olyan ember, aki nem ismeri az Istent? Akinek nincs élő hite, mi lehet a fejében, szívében? Lehet-e érte, az ő üdvösségéért is imádkozni? Ekkoriban a szomszéd nénink – aki nem volt hívő –  haldoklott, az unokái felháborodva, reménytelenül mesélték, hogy hogyan kezelték őket a kórházban a járvány közepén, tehetetlenségükben és fájdalmukban haragudtak az egész világra.

Akkor sokat gondolkodtam és igazán hálás voltam azért, hogy van hitem, valamint hogy az én apukámnak nem így kellett meghalnia. Mellette lehettünk, imádkozhattunk érte és vele! Sokat imádkoztam ezért a néniért, az irgalmasság rózsafüzért és a gondolataimban, szívemben az imáimban hordoztam nap, mint nap.

Pár napja ezt az üzenetet kaptam attól az atyától, akit a kérdéseimmel kerestem meg.

„Képzeld el, hogy haldoklóhoz hívtak ma délután. Néhány hete „valaki” azt kérdezte, hogy ha valaki nem hívő és haldoklik, akkor mit lehet tenni érte, érdemes-e érte imádkozni? Azt válaszoltam: igen. Sőt én is imádkoztam érte több irgalmas rózsafüzért is és szentmisébe is belefoglaltam a személyét. Ma hívott valaki hogy a templom papjait nem éri el, és az édesanyja haldoklik. Engem ritkán lehet elérni. Nem is szoktak beteghez hívni. Telefonáltam, de én sem értem el a templom káplánját. Így elmentem és feladtam a betegek szentségét, a teljes búcsút és a végén elimádkoztam érte az irgalmasság rózsafüzérét, pontosan 15 órakor.”

Ez a néni a mi szomszédunk volt!  Milyen jó és irgalmas az Isten!

Úgy potyogtak a könnyeim mikor ezt az üzenetet megkaptam, mint amikor nagyon mélyen érintett a kérdésem, hogy hogyan haldoklik ez a néni, ha nincs hite, szegény, ha nem ismeri Jézust és tényleg fel fogja e ismerni, ha megszólítja? Vajon megismeri majd a hangját, hogy Ő az?

Most már biztos vagyok benne, hogy megismerték egymást, hogy találkoztak!”

Hajni

Borítókép - Fotó: Dreamstime (illusztráció)
Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás