2020. 07. 26.

Drogfüggő volt, négygyermekes családapává vált a bábszínész

Isten számára nincs lehetetlen, még akkor sem, ha azt érezzük, a jelenlegi helyzetünkből már nincs kiút. Fülöp József, a kecskeméti Ciróka Bábszínház színésze nehéz gyerekkora után az alkohol és a drogok rabja lett, de innen is volt számára kiút, ugyanis Jézus Krisztus követésében megtalálta élete értelmét. A baon.hu-n megjelent tanúságtételét szemlézzük.

Manapság Fülöp József ismert bábszínész Kecskeméten. Előadásait kicsik és nagyok is nagyon szeretik. Azonban az életében nem csak örömteli időszakok voltak. Édesapja ötéves korában halt meg. Ezt követően édesanyja alkoholista lett és Joci tizenkét esztendős volt, amikor őt is elveszítette. Bár anyukája húgához került, de félig az utcán nevelkedett, ahol rengeteg sebet kapott.

Gimnáziumban depresszióval küzdött és a drogok is hamar megtalálták. Később egyetemen folytatta tanulmányait, de az órák helyett inkább a kábítószer, az alkohol és a bulik kötötték le a figyelmét.

„Az egyetemi tanulmányok abbahagyása után megismerkedtem egy színjátszó kör vezetőjével. Kiderült róla, hogy hívő. Korábban úgy viszonyultam a valláshoz, noha református iskolába jártam Sárospatakon, hogy milyen Isten az, aki hagyta, hogy ilyen gyerekkorom legyen.

A szenvedések viszont vágyat formáltak bennem a gyógyulásra,

illetve mire a színjátszó körbe kerültem, valami belső igény alakult ki bennem a hitre” – nyilatkozta a baon.hu-nak.

Kiutat találva a káros szenvedélyekből, ma már boldog házasságban él négygyermekes családapaként. Bár hagyományos színészként kezdte pályafutását, később beleszeretett a bábszínházi életbe. A későbbiekben így a bábozás és az imádság is megfért egymás mellett.

„Van, hogy bábelőadás előtt is imádkozom vagy igehirdetést olvasok. Lényeges számomra, hogy megbocsátást kapjak, megbocsássak, lássam, mi az, amivel foglalkoznom kell és mi az, amit el kell engednem. Ennek kiemelt helye és ideje, amikor reggelente a feleségemmel imádkozunk, beszélgetünk, igét olvasunk. Ilyenkor minőségi időt tudunk eltölteni Istennel és egymással” – vallott hitéről.

A tehetséges bábszínész a rászorulóknak is tart előadásokat és mesél nekik életéről, mert úgy gondolja, az a csoda, ami vele megtörtént, bárkivel előfordulhat.

Forrás: BAON

Borítókép - Fotó: Igor Stevanovic | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás