2020. 07. 23.

#imatipp – Értelem és érzelem

„Imádkozom, de úgy érzem, nem hallgat meg senki.” Ismerős? Mi van, ha azt mondom, hogy ez nem is olyan nagy baj, mint amilyennek hiszed?

Jakab levelében ezt olvashatjuk az imádságról: „Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.” (Jakab 5,13-16)

Ebben a fogyasztói társadalomban hajlamosak vagyunk az imádságra is szolgáltatásként tekinteni. Elmondok pár szót, megfogalmazom a kérdéseimet, és bumm, megkapom az ajándékaimat, és állandóan katartikus élményeket élek át imában. Azonban ezt a Biblia sehol sem ígéri, de ha meg is történik veled, az sem magától értetődő. Az egyszerűen kegyelem. Jakab apostol azt írja az imáról, hogy minden körülmények között imádkozz! Ha szenvedsz, ha boldog vagy, ha beteg vagy. Mindig és mindenhol, ez nem a hangulatunktól függ, hanem létszükséglet.

hirdetés

Kapcsolatot ápolsz Istennel, ez pedig sokkal több, mint egyszerű kérések felsorolása. 

Vannak kérések egyébként, melyeket elfelejtünk. Éppen ezért érdemes ezekről naplót vezetnünk. Visszaolvasva lehengerlő olvasmányt fogsz kapni, látni fogod saját fejlődésedet, vágyaid alakulását és Isten kegyelmét az életedben. Ezt a tippet kiegészíteném még azzal, hogy olvass az imádságról! Philip Yancey: Az imádság című könyve rengeteg kérdésedre választ ad, de Ole Hallesby: Az imádságról című műve is fantasztikus olvasmány. Járd körbe az imádság témáját tudatosan is, hiszen a keresztény hit értelmes hit, ahogyan az az első parancsolatban is elhangzik:

„Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.” (Mt 22,37b)

Borítókép: Naruemon Mondee | Dreamstime.com
#imatipp
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás