2020. 07. 08.

Minden élet számít – keresztény üzenet a Black Lives Matter kapcsán

Rövid, de annál fontosabb üzenetet írt valaki egy hatalmas táblára az Amerikai Egyesült Államokban, amely arra a tényre világít rá, hogy Jézusnak minden élet számít, függetlenül a bőrszíntől!

George Floyd halálát követően immáron másfél hónapja vannak zavargások és tüntetések az Egyesült Államokban és a világ számos pontján. A feketék jogaiért felszólaló “Black Lives Matter” (BLM) kezdeményezés több helyen is meglehetősen félrecsúszott – elég csak a műemlékek megrongálására gondolni. 

hirdetés

A feszült helyzetben a kereszténység üzenete nagyon is időszerű, ezt ismerte fel valaki, aki egy igazán találó felirattal emlékeztet bennünket arra, hogy Jézusnál minden élet számít:

“Kétezer éve Jézus véget vetett a vitának, hogy mely életek számítanak, mert mindenkiért meghalt” – szerepel a felirat a táblán, amelyet a Kérdem blog tett fel a Facebook-oldalára. 

Habár a mostani viták még sokáig fognak tartani, jó újra és újra emlékeztetni magunkat arra, hogy Jézus számára minden élet ugyanolyan fontos, hiszen mindannyiunkért vállalta a kereszthalált!

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás