2020. 07. 03.

Ima az újjászületésért

Néha olyan jó csak azért Istennel lenni, hogy vele legyünk. Nem kérések végtelen sorával elé menni, hanem a kettőnk közötti kapcsolatra gondolni. Ebben segít ez a gyönyörű ima, amit Henri M. Nouwen holland pap írt.

Uram, ki másra vagy mi másra vágyakozhatnék, mint rád? Te vagy az én Uram, szívem, elmém és lelkem Ura. Mindenestül ismersz engem. Minden benned és általad találja meg a forrását és célját.
Akkor hát miért folyton rajtad kívül keresem a boldogságot és az elégedettséget? Miért kezellek továbbra is úgy, mint a kapcsolataim egyikét, ahelyett, hogy te lennél számomra az egyetlen kapcsolat, amely az összes többinek az alapja? Miért törekszem továbbra is a népszerűségre, mások tiszteletére, sikerre, elismerésekre és érzéki örömökre? Miért olyan nehéz számomra, Uram, hogy téged tegyelek egyetlenné? Miért vonakodom továbbra is teljesen átadni magam neked?
Segíts, Uram, hogy hogy hagyjam meghalni régi énemet és elengedjem a számtalan kisebb-nagyobb eszközt, amellyel még mindig hamis énem építgetem és hamis vágyaimba igyekszem kapaszkodni. Engedd, hogy újjászülessek benned, és rajtad keresztül helyesen lássam a világot, hogy minden cselekedetem, szavam és gondolatom dicséreted himnuszává válhassék.
Szükségem van kegyelmedre e kemény úton, mely elvezet régi énem halálához és egy benned és érted élt új élethez. Tudom és hiszem, hogy ez a szabadsághoz vezető út.
Uram, oszlasd el bizalmatlanságomat, és segíts bizakodó barátoddá válnom.
Ámen.

 

hirdetés

Forrás: Henri M. Nouwen: A Cry for Mercy

Kép: Pawish Tanachotpunyaphon | Dreamstime.com

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás