2020. 07. 02.

Elhunyt XVI. Benedek bátyja, Georg Ratzinger

Bő egy héttel XVI. Benedek emeritus pápa Regensburgban tett látogatása után elhunyt testvére, Georg Ratzinger.

„Fáradt és kimerült vagyok, de elégedett” – így értékelte bő egy héttel ezelőtt testvérénél tett látogatását XVI. Benedek nyugalmazott pápa. Sajnos ekkor találkozott utoljára bátyjával, mivel Georg Ratzinger 96 éves korában e hét szerdán elhunyt.

„Mindenkinek hasonló szeretetet kívánhatunk, amilyen testvéri összetartozásról a Ratzinger-fivérek kapcsolata tanúskodott.

Ez a hűségen, a bizalmon és az önzetlenségen alapult, ami náluk kiegészült a közös Krisztus-hittel” – árulta el Rudolf Voderholzer, Regensburg püspöke még június 22-én a két testvér kapcsolatáról.

hirdetés

XVI. Benedek emeritus pápa június 18-án ötnapos látogatást tett testvérénél, akivel ez idő alatt kilenc alkalommal találkozott. Közösen miséztek, valamint meglátogatták szüleik sírját, ahol együtt imádkoztak. Nem véletlen ez az erős kapocs közöttük, hiszen 1951. június 29-én egyszerre szentelték pappá őket.

Voderholzer püspök elmondta, hogy XVI. Benedek látogatása alatt minden nap kitették az Eucharisztiát Georg éjjeliszekrényére és amikor jelen volt a két testvér közös miséjén, akkor azt érezte, hogy „ez az a forrás, amelyen élnek”.

Georg Ratzinger 1924. január 15-én született Bajorországban, Joseph és Maria Ratzinger első gyermekeként. Komoly zenei tehetsége volt, már gyerekként hegedülni és orgonálni tanult. 2011-ben öccsével együtt ünnepelte pappá szentelésük 60. évfordulóját Rómában.

Július 1-jén 96 éves korában hunyt el. Nyugodjék békében!

Kép és forrás: Catholic News Agency

Borítókép: EWTN/Paul Badde
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás