2020. 06. 24.

Beteg testvérét látogatta meg XVI. Benedek emeritus pápa

Közel öt napra utazott Németországba XVI. Benedek nyugalmazott pápa, hogy meglátogassa nagybeteg bátyját, Georg Ratzingert. A találkozás egyik legmeghatóbb pillanata volt, amikor a két testvér együtt misézett, majd közösen látogatták meg szüleik sírját.

Beteglátogató útján a 93 éves emeritus pápát személyi titkára, egy vatikáni csendőrtiszt és az egészségügyi személyzet kísérte el a németországi Regensburgba, ahol az öt nap alatt kilenc alkalommal találkozott a bátyjával XVI. Benedek. Az első és utolsó alkalommal Georg Ratzinger betegágyában fogadta öccsét, ezeket leszámítva azonban együtt mozogtak.

A látogatás egyik legmeghatóbb eseménye volt, amikor a két testvér együtt misézett a regensburgi szeminárium kápolnájában, majd közösen meglátogatták Regensburg Ziegetsdorf negyedének temetőjében szüleik és nővérük sírját.

„A két paptestvér együtt imádkozott, majd XVI. Benedek szenteltvízzel meghintette szülei sírját. Édesapjuk egykor csendőrtiszt volt, édesanyjuk férjhezmenetele előtt szállodai szakácsként dolgozott” – számolt be a látogatásról a Vatican News.

Bár XVI. Benedek utazása magánjellegű volt, időről időre a szemináriumnál lelkes bajor hívők gyűltek össze, hogy tisztes távolból imádkozhassanak a Ratzinger-fivérekért, akiknek hő óhaja teljesült azzal, hogy találkozhattak egymással.

„Fáradt és kimerült vagyok, de elégedett” – értékelte látogatását a nyugalmazott pápa.

Forrás és fotó: Vatican News

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás