2020. 06. 26.

Jézus szobrait is ledöntené a rasszizmus elleni tüntetések aktivistája

Le akarja dönteni a Jézus-szobrokat a Fekete életek számítanak (Black Lives Matter) mozgalom aktivistája. Shaun King szerint a megváltó fehérként történő ábrázolása rasszista propaganda.

Az amerikai George Floyd halála világszerte tüntetéshullámokat váltott ki, melyek során egyre több történelmi emlékművet rongáltak meg a tiltakozók, mert szerintük azok a faji elnyomás jelképei. A tüntetéshullám hamar elérte Európát is, számos szobrot és emlékművet rongáltak meg, öntöttek le vörös festékkel – tudósít róla a Hír TV.

Shaun King, a BLM egyik aktivistája azonban még tovább ment, és kijelentette, hogy ledöntené Jézus Krisztus szobrait is. A férfi szerint a megváltó fehérként történő ábrázolása nem más, mint rasszista propaganda.

hirdetés

Az aktivista arra buzdít, hogy pusztítsák el a templomokat, illetve az összes Jézust ábrázoló szobrot, mert ezek mind a fehér felsőbbrendűséget hirdetik.

King közösségi oldalán azt is írta, hogy le kell szedni az összes olyan falfestményt és festett alakot is, amelyek a fehér Krisztust, édesanyját, vagy esetleg fehér követőit ábrázolják. 

Követői körében azonban nagy ellenállást váltottak ki szavai. Számtalan komment érkezett közösségi oldalán – ateistáktól is -, akik úgy gondolták, ezzel a megnyilvánulással Shaun King túl messzire ment, és már nem azokért a célokért küzd, amelyekért eredetileg. A rendőri brutalitás elleni küzdelem helyett egy olyan „párbeszédet” kezdett el, ami beleszáll mások vallásába és sokkal több gyűlöletet és széthúzást teremt, mint egységet. A követők úgy is nyilatkoztak, hogy ha Shaun igazán ismerné a kereszténységet, akkor megértené, hogy mindannyian Isten képmását hordozzuk magunkon, és azt is láthatná, hogy kultúránként igenis eltérőek Jézus alakjának az ábrázolásai.

A kommentek között egyébként számos remek javaslat érkezett, milyen ügyeket kéne Shaunnak inkább támogatnia. Felmerült, hogy a szobrok döntögetése helyett inkább hozzák vissza az imdságot az iskolákba, de azt is javasolták, hogy gyűlölet helyett azokat az értékeket kéne képviselni, amelyeket Jézus is, például „szeresd felebarátodat, mint magadat.”

Borítókép: Photo by Jason Redmond / AFP
Szemle
hirdetés

4 hozzászólás

  • Válasz Németh Rezső 2020. 06. 27. 23:57

    Jézust nem szabadna afrikaiként se, de halványkék szemekkel se ábrázolni. Csak zsidóként. Mert ő kijelentette nem jött máshoz kizárólag Izrael házának elveszett juhaihoz.

    • Válasz Sissy 2020. 07. 02. 13:51

      Ezért ölték meg a zsidók?

  • Válasz Quintus 2020. 06. 29. 09:36

    Jézus csak anyai ágon zsidó származású. A biológiai apja nem József, a Szentlélektől fogant. Innentől kezdve akár kék szeme is lehetett. Talán megbocsátható ezért a profán okoskodás!

    • Válasz Németh Rezső 2020. 06. 30. 17:28

      Ha biológiailag csak anyja volt és az zsidó, akkor 100% ig zsidó. De lényegtelen vannak és voltak kék szemű zsidók is , ha jól emlékszem Dávid király is vörös hajú volt a biblia szerint . De a zsidó arc üzenet kell legyen , Izrael, Isten népe nincs elvetve kvázi ki lett bővítve . Még a világ újrateremtése utáni mennyei várost is Jeruzsálemnek nevezik. Úgyhogy azt javaslom mindenkinek: ” ne legyen más Istened!”