2020. 06. 25.

Jegyesek imája

A jegyesség fontos időszak egy pár életében. Ahhoz, hogy lélekben is fel tudjatok készülni a házasságkötésre, a közös ima az egyik legjobb dolog, amit tudtok csinálni. Írhattok saját imát is – sőt, nagyon ajánlott – de elmondhatjátok az alábbi imádságot is. A lényeg, hogy vigyétek Isten elé imádságban a kapcsolatotokat.

Drága Mennyei Atyánk! Hozzád jövünk életünknek ezen különleges időszakában és hálát adunk neked azért, hogy egymáshoz vezettél minket. Tarts meg minket a szeretet egységében, hogy szeressük egymást és téged, és segíts minket, hogy a téged megillető helyen tudjunk tartani a szívünkben és az életünkben. 

Te vagy a szeretet Istene és mi köszönjük neked Atyánk, hogy ilyen mély szeretetet ébresztettél bennünk egymás iránt. Szeretnénk neked adni a közös jövőnket Urunk. Légy velünk, ahogyan egyre közelebb kerülünk egymáshoz, és akkor is, amikor a jövőnket tervezzük. Kérünk te vezess minket és légy velünk a döntéseinkben. Urunk, kérünk szenteld meg a szándékainkat, hogy tiszta és őszinte szívvel keressük egymás társaságát, és imádkozunk azért, hogy őrizz meg minket a kísértéstől. 

Egyesíts minket szeretetben és békében és taníts minket a te útjaidra. És ahogyan különleges áldásodban részesítetted a kánai menyegzőn az ifjú párt, mi is imádkozunk, hogy úgy áldd meg az egyesülésünket, áldd meg a jegyességünket. Áldj meg minket Urunk, ettől a naptól kezdve mindörökké, Jézus nevében kérünk,

Ámen

Borítókép: Shelby Deeter/Unsplash
Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás