2020. 06. 08.

,,A szeretet a legcsodálatosabb ajándék Istentől”

Ahogyan az utóbbi hetekben már megszokhattátok, a 777 Instagram-oldalán gyakran teszünk fel kérdéseket, amelyekre mindig őszinte és elgondolkodtató válaszok érkeznek! Ezúttal egy kimondottan nehéz kérdést tettünk fel: ,,Mit jelent neked a szeretetet?”. Íme a válaszok!

Vajon mit jelent a 777 olvasóinak az a szó, hogy ,,szeretet”? Amikor az Instagram-oldalunk kilencezer követőjének feltettük a kérdést, akkor azt gondoltuk, hogy alig érkeznek majd válaszok, hiszen nagyon nehéz erre választ adni. De hamar be kellett látnunk, hogy tévedtünk!

Az egyik első válaszadó rögtön egy bibliai idézettel válaszolt, amely talán az egész Szentírás leggyakrabban idézett mondata: ,,Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.” (Jn 3, 16)

Mások inkább saját szavaikkal próbálták megfogalmazni a gondolataikat, sokan közülük csak egy szóval, de mégis igen találó módon tudták elmondani a szeretetet lényegét: ,,Isten!” Volt, aki szerint ,,A szeretet a legcsodálatosabb és legszebb ajándék Istentől” – ennek a mondatnak az igazságtartalmával nehezen lehetne vitatkozni. 

Mások az ,,emberi” oldaláról közelítették meg a szeretet szót: ,,Önzetlen ,,döntés”- nem azért teszem, mert az nekem jó, hanem teljesen, csakis a másikért.” Szintén hasonló választ adott egy másik olvasónk, aki szerint a szeretet azt jelenti, hogy ,,elfogadni valakit a hibáival együtt, akkor is ha éppen megbántott!”.  Az önzetlen szeretet gondolata szinte minden válaszadónál előfordult, sokan fontosnak tartották, hogy nem szabad semmit elvárni ezért cserébe. Van, akinek a szeretet egy fantasztikus érzés, amelyet a számára legfontosabbak iránt érez, ez pedig fölemel és szárnyakat ad! 

Végezetül – és egyáltalán nem utolsósorban! – olyanok is voltak, akiknek egy-egy szerettük jutott eszükbe a szóról, így volt, aki válaszként az édesanyját, míg más az egész családját emelte ki 

Az elkövetkező napokban folytatjuk a kezdeményezésünket, különböző érdekes kérdésekre várjuk válaszaitokat az Instagram-oldalunkon!

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás