2020. 05. 05.

Támogasd a kisvállalkozásokat, vegyél te is hazait!

A járvány következtében rengeteg hazai kisvállalkozás nehéz helyzetbe került. Hosszú évek kemény munkája és álmai foszlottak szét egyik pillanatról a másikra. Bár lassan enyhülnek a rendelkezések, de továbbra is fontos, hogy annak, akinek van, segítse azokat, akiknek a megélhetése veszélybe került.

Nem kell távoli országokba utaznunk ahhoz, hogy segíteni tudjunk embertársainknak. Az InStyle Magyarország csapata nem tétlenkedett és elindította a #vegyélhazait kezdeményezést, Facebook-csoportjuknak már majdnem százkilencvenezer tagja van! 

#vegyélhazait otthon, a kanapédon ülve, és támogasd azokat a magyar kisvállalkozásokat, alkotókat, akik most, a járvány idején, az önkéntes karanténnal és nyitvatartási korlátozásokkal igencsak nehéz helyzetbe kerültek…” – olvashatjuk a csoport céljait. “Tudjuk, hogy otthon, a kanapéról dolgozva, és az épp aktuális helyzeten aggódva talán nem a vásárlás a legfontosabb gondolatotok, de ha szeretnétek, hogy ne szűnjenek meg kedvenc magyar márkáink és helyeink, akkor itt az idő, segítsetek, segítsünk fennmaradni a magyar divatnak, kultúrának, művészetnek, gasztróéletnek!”

A cél megvalósulásához segítő tippekkel is ellátják a csoport tagjait:

  • vásárolj online
  • adj le előrendelést kedvenc magyar tervezőidnél, hogy el tudják kezdeni a gyártást
  • vegyél ajándékutalványt magadnak és szeretteidnek, amit később, remélhetőleg minél hamarabb, boldogan be tudnak majd váltani ruhára, ékszerre, kerámiákra, színházjegyre, vagy éppen egy jó ebédre, finom süteményre

A csoportban és az InStyle felületein számtalan magyar vállalkozót ismerhetünk meg. Kézművesektől elkezdve apartmanok tulajdonosain keresztül a magyar gazdákig bárkit támogathatunk, miközben mi is jól járunk a minőségi termékekkel, melyek előállítása során nem szennyezték a környezetet és a munkásoknak is korrekt bérezést biztosítottak.

hirdetés

Tudjuk, hogy ezek a termékek nem tudnak versenyezni a multik áraival, és ezt nem mindenki engedheti meg magának. De ha lehetőséged van rá, vagy szoktál havonta adakozni, akkor ezt az összeget fordíthatod arra is, hogy mondjuk utalványt vásárolsz egy hozzád közel eső családi étteremben, vagy időpontot foglalsz egy apartmanban, vagy veszel egy kis hazai epret. Minden elköltött forinttal leteszed a voksodat valami/valakik mellett. Ahogyan a járvány terjedése is azon múlik, mennyire vagyunk fegyelmezettek és mennyire vigyázunk egymásra, úgy a gazdasági fellendülés, emberek megélhetése sokkal inkább múlik rajtunk is, mint gondolnánk. 

Természetesen minden a te lehetőségeidtől függ, éppen ezért érdemes tájékozódni. Már az is nagyon sokat számít, ha a piacon vásárolsz, ezzel támogatva az ismerős arcú nénit, aki a saját kertjében termelte meg a zöldségeket, és nem egy német multinak adod az “adományodat”. 

Ha anyagilag nem is, de egy megosztással, vagy hivogatással is támogathatod kedvenc termelőidet, másokat is buzdíthatsz arra, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz. Felhívhatod a termelők és vállalkozók figyelmét is a kezdeményezésre. Az idős néni példájánál maradva: felcsaphatsz önkéntes “marketingesnek”, és megoszthatod a csoportban te is, hogy melyik piacon és kitől szoktál vásárolni, ezzel nagyban segíted azt a vállalkozót, aki valamilyen okból nem tudja magát a csoportban reklámozni.

Hisszük, hogy ha vigyázunk egymásra, és nem megyünk el tétlenül a nehézségeket megélők mellett, akkor egy kicsit jobbá tudjuk tenni a világot és ezen a helyzeten is túl fogunk jutni. Együtt sikerülhet.

A csoporthoz ITT tudsz csatlakozni.

Kép: Unsplash/Markus Spiske

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás