2020. 04. 30.

Ne csak maradj otthon, gyere haza! – Pintér Béla írása

„Itt volt rám szükség, hát jöttem” – amikor az emberek azt kérdezgetik, hova lett az orvos ebben a krízisben, Ő így válaszol. Pintér Béla dalszerző-énekes blogbejegyzését szemlézzük.

Szia! Jézus vagyok. Gondoltam, rendben lesz a tegeződés, hiszen ismerlek már fogantatásod előttről. Látom, otthon vagy. Tetszik ez a „maradj otthon” kampányotok, és ahogy igyekszik az Ember mindent megtenni a helyzet jobbra fordulása érdekében. Tetszik, hiszen én is ilyen vagyok. Szeretem, hogy hasonlítunk. Azoknak most talán nehezebb, akik nem maradhatnak otthon, mert dolguk van, sőt, feladatuk. Teljesen átérzem a helyzetüket, mert én is közéjük tartozom. Tudnod kell, hogy én sem maradhattam otthon. Ha a világmindenség egy kórház lenne, akkor a Föld volna a fertőző osztály.

Itt volt rám szükség, hát jöttem. Még mindig itt vagyok!

Szeretném, ha tudnád, hogy én építettem ezt az egész „kórházat”, és benne ezt az osztályt is, amit Földnek neveztem el. Tudnod kell, hogy eredetileg nem a fertőzötteknek épült. Lakásnak terveztem, az itt élők számára. Csak később kellett kórházzá alakítani. Amikor ide kerültem, pont olyan lettem, mint bárki a kórtermekben. Egyetlen dolgot kivéve, én sohasem fertőződtem meg. Ember lettem. Az egyetlen egészséges, a sok beteg között. Tudsz követni? Mindig az volt a bajotok, hogy nem látjátok a főorvost. Azt mondtátok, biztosan elhagyta a kórházat, mert akkora a baj, hogy ezen már ő sem tud segíteni. Hát Ember lettem. Láthatóvá váltam, de még mindig nem láttatok. Maradtam távoli, láthatatlan… De az az igazság, hogy látható vagyok. Ti lettetek vakok, ezért nem ismertetek fel engem.

Pedig nálam van a gyógyszer.

Itt az ellenanyag. Ingyen van. Semmit nem kell érte fizetni. Van maszkom, kesztyűm, védőruhám, hogy ha meggyógyulsz, ne fertőződj meg újra. El kell mondanom neked, hogy ez a kórházas dolog csak átmeneti állapot. Ez a hely nem az otthonod. Én azért jöttem, hogy meggyógyítsalak, és hazavigyelek. Most, hogy a tested nagyobb biztonságban reméled azzal, hogy otthon maradtál, itt lehetne végre az ideje annak, hogy a lelkedet is biztonságban tudd. Klassz a kampányotok jelmondata: „Maradj otthon!” De szeretném, ha megismernéd az én örök kampányom jelmondatát is: „Gyere haza!”

 

Forrás: Pintér Béla blogja 

Kép: Pexels.com

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás