2020. 04. 29.

Istenem, merre tart az életem?

Valószínűleg az otthoni karanténban eltöltött idő alatt már mindannyiunknak volt legalább egy pár percünk, hogy megálljunk és feltegyük magunknak a kérdést: „Istenem, merre tart az életem?” De vajon megtaláltuk-e már a választ is vagy még keressük azt?

Épp tegnap hallgattam Prazsák László dicsőítődalát, amely úgy érzem fontos kérdéseket feszeget. Bennem is többször felmerült már a kérdés az utóbbi hetekben, hogy vajon merre tart az életem? Mit kellene újra terveznem vagy mit kellene másként csinálnom, ha egyszer vége lesz ennek az egésznek? Ha már valaki megtalálta ezekre a kérdésekre a válaszokat, akkor nagyon jól csinál valamit, de én sokszor úgy érzem, nekem még adós a válasszal Isten.

Persze inkább fogalmazhatnék úgy – és ez az, ami közelebb áll a valósághoz –, hogy Ő már tudja a választ, de egyelőre én nem találtam meg ezt. Mintha Isten próbára tenne, hogy mikor jövök rá. Olyan, mint ez az egész járványhelyzet is, ami egy próbatétel mindannyiunk számára. Szerintem az teljesen természetes, ha feltesszük magunknak a kérdést a jelenlegi bizonytalanságban, hogy merre tart az életünk.

A válasz pedig talán a dalnak ebben a sorában lehet elrejtve: „Hinni kell, küzdeni, teljes szívvel szeretni”.

Ez az, amit biztos másként kell csinálnom. Sokkal jobban hinnem Ő benne, hogy Ő tudja mi a jó nekem!

Mert ha a hitem rajta alapszik, akkor tulajdonképpen azzal már csak nyerhetünk, mert tudjuk, hogy hol a cél, még ha az oly távolinak is tűnik. Természetesen ennek ellenére is lehetnek kérdéseink életünkkel kapcsolatban. Talán most azt is érezhetjük, hogy túl sok kérdésünk van. De a lényeg, hogy Ő válaszolni fog ezekre! Előbb vagy utóbb, de mindenképp…

Istenem, azt kérdezem: merre tart az életem?
Mi van még, mi hátra van?
A remény el ne fogyjon majd!

De tudom, hogy:
Hinni kell, küzdeni, teljes szívvel szeretni.
Látni kell, hol a cél, futni, futni könnyedén,
és a végén vár majd ránk az Úr!
Kezében egy arany koszorú
mit megkap minden győztes, jól tudom!

Istenem, azt kérdezem: merre tart a nemzetem?
Hol vannak a harcosok, kik megrázzák a világot?

Hinni kell, küzdeni, teljes szívvel szeretni.
Látni kell, hol a cél, futni, futni könnyedén,
és a végén vár majd ránk az Úr!
Kezében egy arany koszorú
mit megkap minden győztes, jól tudom!

Kép forrása: Lightstock

#csakegygondolat Hortobágyi Tibor Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás