2020. 04. 23.

“Tudja a Jóisten, hogy mit csinál” – Szikora Róbert

Szikora Róbert bizakodva tekint a jövő felé, szerinte az Eucharisztikus Kongresszus elhalasztásával nyertünk egy évet a felkészülésre, aminek köszönhetően még szebben fel tudunk majd készülni az ünnepségre. A népszerű énekes a 777-nek adott villáminterjút.

Hogyan érintette a bejelentés?

Mikor az olimpiát lemondták, akkor azután már mindenkiben megfordult a fejében ez a forgatókönyv is. Hiszen az olimpia hatalmas szervezést igényel és irgalmatlan pénz és munka úszik el. Nálunk azonban nem ment el ez a hajó, csak később érkezik egy évvel. De ennek köszönhetően talán még jobban meg tudjuk majd szervezni ezt a kongresszust, még nagyobb szabású is lehet, talán én is elkészülök a Szent Erzsébet történetemmel, aminek idén nem lett volna realitása, de jövőre nagyon is.

Hogyan készült eddig a NEK-re?

Hívtak már nagykövetnek, a kongresszus arcának, de én jobban szeretem azt a megnevezést, hogy hírnök, mint Gábriel arkangyal, aki viszi a jó híreket. Az evangéliumi jóhírt hirdetni, hogy itt lesz Budapesten, találkozzál Jézussal, ez egy nemes feladat.

hirdetés

Az embereknek pedig sok beszélgetéssel tüzet lehet gyújtani a szívükben.

Bár sokan tettek azért, hogy a kereszténység színtelen legyen, szagtalan legyen, de azért megvagyunk, élünk, és dolgozunk azon, hogy ez a kongresszus nagy legyen és erre kaptunk még egy évet. Ezt így kéne felfogni, mint ahogy egy futballmeccsnél azt mondja a bíró, hogy letelt a kilencven perc, de még rádobunk hetet vagy hatot. Ne felejtsük el,hogy mit akar nekünk tanítani ezzel a Szentlélek. Mit akar ebből? Tanítás nélkül a Szentlélek nem dolgozik.

Lehet, hogy még nagyobb kegyelem lesz így ezen a rendezvényen, sőt, én ezt gondolom.

Hogyan fog ez a plusz egy év változtatni az Ön felkészülésén? 

Ha azt mondják,hogy egy jó pap holtig tanul, akkor egy laikus meg pláne! Az ember annyi lemaradásban van a teológiában, az igében. Ha már ott ülhet az ember a nagy asztalnak a szélén, akkor azt meg kell becsülni, érteni, és megismerni, hogy miről szól a kereszténység. 

Mit üzenne a karanténban lévő embereknek, akik már várták a szeptemberi kongresszust.

Feltámadás után Jézus mit mondott? Ne féljetek! Bízzatok bennem és bízzatok az Atyában! A bizalom a legfontosabb, és mi keresztényként Krisztusban vagyunk. A történetünk is Krisztusban van. Szerintem ez egyfajta böjt, amit kiírt nekünk a Szentlélek. Ez egy hihetetlen várakozás a Szentlélek után, a rendezvény után, az után, hogy az oltáriszentséget tényleg magunkhoz vehessük. Reménykedjünk abban, hogy tudja a Jóisten, hogy mit csinál, tudja a Szentlélek, hogy mit csinál, mi csak kövessük Őt. Fel a fejjel és ne féljetek!

Harmati Dóra

Kép forrása: Szikora Róbert

Interjú
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás