2020. 04. 23.

“Egyre többen értik meg, hogy imádság nélkül nem szabadulhatunk meg a járványtól” – Bese Gergő

A 777 kiemelten foglalkozik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus elhalasztásával, amelynek értelmében nem idén, hanem majd jövőre ad otthont Budapest a világtalálkozónak. Bese Gergő atya – mint mindig – ezúttal is optimistán látja a helyzetet.

Napról napra érkeznek azok a bejelentések, melyek koncertek, fesztiválok, világi és egyházi események elhalasztásáról szólnak. Nagy sajnálattal vettem tudomásul a Lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozó elhalasztását és szinte borítékolható volt, hogy napokon belül a Vatikán újabb döntéseket hoz nyilvánosságra Az újabb bejelentés nem váratott sokáig, a mai napon közölték a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus elhalasztását is. Sokan elszomorodtak, többeket a kétségbeesés ragadta el, mások úgy érzik, hogy a koronavírus győzött az emberiség felett, mert a félelem, a rettegés erősebbnek bizonyult a reménynél, hitnél.

Tudom, hogy nehéz, de próbáljuk meg a bejelentés pozitív oldalát nézni! A templomokban beszüntetett nyilvános szentmisék óta számtalan helyen egész napos szentségimádásokat szerveznek. A nyitott templomban, a kihelyezett oltáriszentség elött sokan imádkoznak. Többen térnek be napközben az Úr elé, mint békeidőben a reggeli vagy esti szentmisékre. Láthatóvá válik, hogy a hívő közösség megértette az üzenetet: Minden forrásom belőled fakad (Zsolt 87,7). Egyre többen értik meg, hogy imádság, megtérés nélkül nem szabadulhatunk a járványtól. A hit felé fordulás jeleként éltem meg Pannonhalmán, Budaörsön a húsvét nyolcadában az áldásra való feliratkozók nagy számát. Sokan évekkel ezelőtt eltávolodtak a vasárnapi szentmisére járástól, a közösségtől, de most a bezártság idején újra felfedezik az imádságban rejlő nagy lehetőségeket, erőt. Nekik különleges élmény lesz majd 2021-ben a kongresszus.

A pandémiából való kilábalás után foglalkoznunk kell azokkal az ezrekkel is, akik nyitottá válnak a hitre, Jézus jobb megismerésére. Sok ezer ember jelent meg az online szentmise közvetítéseken, vált olvasójává a keresztény médiumoknak.

hirdetés

Újabb lehetőségek nyíltak meg a missziós küldetésünk elött.

Sajnos a 2020-as esztendőben a plébániatemplomok nagy valószínűséggel nem tartanak majd elsőáldozásokat sem, mert ha szépen lassan újra is indul majd az élet, a valószínűsíthető létszámkorlátozások miatt továbbra sem lehet majd nagy eseményeket szervezni (esküvők, búcsúk, elsőáldozások, bérmálkozások stb), ezért 2021-ben a korábbi évekhez képest dupla annyi gyermek részesül majd a szentáldozásban, mint korábban. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy akár 10.000 gyermek is ott legyen a nyitó szentmisén a Puskás Arénában.

További állhatatos imádság, számtalan program, újabb lehetőségek a misszióra és még nagyobb várakozás. Számomra ezt jelenti a mai hír, 2021-ben még többen akarunk majd találkozni Jézussal Budapesten.

Bese Gergő

Cikkeink a témában:

BREAKING – Egy évvel elhalasztják a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust!

“A pontos dátumot napokon belül rögzítjük” – Erdő Péter a NEK halasztásáról

 

Bese Gergő Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás