2020. 04. 16.

Hallelujah! – Ahogyan még sosem hallottad

A világjárvány ellenére sem maradt el nagypénteken a Händel Messiásából származó Hallelujah kórus előadása a brit Királyi Kórus Társulat jóvoltából. Ez a hagyomány már 144 éves múltra tekint vissza és csupán a második világháború alatt egy alkalommal maradt el az előadás.

Az idei alkalmat a koronavírus-járvány miatt törölték, de a tagok virtuális kórust alkottak, hogy a közönség bárhol élvezhesse az előadást. A kórus felkérte a közönséget, hogy csatlakozzon az ő éneklésükhöz április 10-én 16 óra 35 perckor, nagypénteken. A Királyi Kórus 82 tagja videót készített saját magáról, amelyeket aztán összevágtak és megosztották #RoyalAlbertHall hashtaggel. Richard Cooke karmester például a saját kertjéből vezényelte a koncertet, orgonán pedig Richard Pearce kísért.

A megható előadást örömmel fogadta a közvélemény, a legjobb hozzászólásokból pedig mi is szemezgettünk:

„Ezen a világon semmi nem akadályozhatja meg az embereit, hogy dicsérjék Őt.”

hirdetés

„Nem vagyok vallásos, de ez sírásra késztetett engem is.”

„Örökké uralkodik… Ez a napom fénypontja.”

„És az igazság az, hogy… semmi sincs ZÁRVA, csak még többen NYITNAK Isten kreativitása felé, aki használja azokat, akik hisznek Őbenne, az ő kreativitásuk és tehetségük által. Hallelujah!”

„Ez sírásra késztetett… Habár külön-külön, de mégis mindannyian együtt vagyunk.”

„Az emberek az egyház, nem pedig az épület. Erről tavaly prédikált a lelkészünk és az ilyen kezdeményezéseket nézve, már értem, hogy értette ezt.”

 

Forrás: Youtube / Royal Choral Society

Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás