2020. 04. 15.

#imatipp – Csak egy mondat

Gyakran panaszkodunk arra, hogy nem halljuk Isten válaszát a kérdéseinkre, nem halljuk meg az Ő szavát. Íme egy imatipp, amivel kicsit közelebb kerülhetünk a válaszokhoz.

Rendszerint, amikor imádkozni kezdünk hirtelen millió gondolatunk támad. Kérések, melyeket szeretnénk Isten figyelmébe ajánlani és persze rengeteg köszönet, beszámoló az életünk állásáról. Mintha kötelező lenne, hogy szóval tartsuk a Mindenhatót, ha már „raboljuk a drága idejét”. Persze olyan is van, amikor elfogynak a szavak akár örömünkben, akár bánatunkban.

hirdetés

A napokban olvastam egy könyvet, ami nagyon mély hatást gyakorolt rám, különösen egy mondat. Gyakorlatilag a nap nagy részében azt az egy gondolatot forgattam a szívemben. Éreztem, hogy mélyebb igazsága van számomra a mondatnak, mint azt az első pillanatban megértettem. Azon gondolkodtam, mi lehet Isten üzenete azon a pár szón keresztül. Rájöttem, hogy ezzel is imádkoztam, hiszen egész nap „Atyám dolgaival foglalkoztam”. (v.ö.: Lk 2.49)

Arra buzdítalak benneteket, hogy ne mindig a saját gondolataitokat tárjátok Isten elé, hanem szánjatok arra is időt, energiát, hogy az Ő üzenetét is meghalljátok és megértsétek. Engem egy átlagos regény egyik mondata szólított meg teljesen váratlanul, de a Bibliában célirányosan is szoktam keresni. Egy zsoltársor, egy evangéliumi mondat imádságos lelkülettel könnyen hordozhat új üzenetet számunkra, amit eddig nem fedeztünk fel.

Vedd a Bibliádat, válassz egy mondatot és gondolkozz rajta, forgasd a szívedben egész nap!

Ilyen az én szavam is, amelyet elküldök:
nem tér vissza hozzám dolgavégezetlen,
hanem minden tervemet megvalósítja,
és célját eléri. (Iz 55.11)

#imatipp Lábánné Hollai Katalin
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás