2020. 04. 08.

Egy dal, ami a reményre buzdít minket

Sokszor halljuk mostanság, hogy a koronavírus-járvány utáni világ nem olyan lesz, mint amilyen előtte volt. Már napok óta jár ennek kapcsán a fejemben egy mondat: „Egy új világ, egy szebb jövő”. Talán a Signum együttes dicsőítő dala sosem volt még olyan aktuális, mint a jelenlegi helyzetben. Saját gondolataimat osztom meg veletek a dal számomra legszívhezszólóbb soraival.

„Kéne már egy új tavasz, egy szebb és jobb világ”

Eljött a március és mennyi minden tervem volt erre a tavaszra és már a nyári időszakra is! Aztán szinte egyik pillanatról a másikra áttevődtek a hangsúlyok az életemben. Rengeteg programom törlődött a naptárból, az életritmusom is gyökeresen megváltozott és ez a járvány felhívta a figyelmemet és mindannyiunkat erre ösztökél, hogy lassítsunk!

„Millió szem csillogása fénytelenné tört”

Egyre inkább szembesültünk vele, hogy ez most nem egy tőlünk távol történő esemény. Ez bizony a mi életünket is megváltoztatja és nem a saját terveink szerint történnek körülöttünk a dolgok. Hirtelen a pánik költözött a nappalinkba, de szerencsére más is…

„Új világ virrad ránk egy hajnalon”

Már a kezdetektől látszott az embereken a remény és az összefogás! Mintha egy ilyen járvány kellett volna ahhoz, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és újra nagybetűs EMBEREK legyünk és lemondjunk sokszor önző személyiségünkről. Esténként, amikor megtapsolunk mindenkit az erkélyünkön, végig fut rajtam, hogy olyan, mintha csupán álmodnék. De valóban így van?

„Tégy, hogy ne legyen ez álom”

Milliók tesznek most embertársaikért! Az egészségügyi dolgozók a frontvonalban segítenek a betegeknek, de sok olyan szakma van, amely biztosítja, hogy mégse változzon meg gyökeresen az életünk. Rengetegen pedig azzal teszünk sokat, hogy otthon maradunk vagy éppen fiatalokként segítünk idősebb embertársainknak, hogy ne kelljen nekik kimozdulniuk.

„Tárd ki szíved a reménynek”

Keresztényként talán könnyebb helyzetben vagyunk most, hogy van, akibe belekapaszkodhatunk ebben a nehéz helyzetben. Azonban mindenki előtt nyitva az út és azt látom, hogy rengetegen élnek is vele. Húsvét ünnepének közeledtével különösen is elcsüggedhetünk, mert nem lehetünk majd ott a templomokban, a szertartásokon és a Feltámadás ünneplésén. Elmaradnak a nagycsaládi ebédek.

De ne engedjünk a csüggedésnek, hanem tárjuk ki szívünket a reménynek! Higgyünk benne, hogy jön „egy új világ, egy szebb jövő”…

Hortobágyi Tibor

Kéne már egy új tavasz, egy szebb és jobb világ,
Hol gyermekhangok nyomják el a fegyverek zaját,
Hol nincs könny, fájdalom, ne gondold, hogy álmodom!
Új világ virrad ránk egy hajnalon!

Egy új világ, egy szebb jövő,
emeld fel arcod, kételkedő!

Tégy, hogy ne legyen ez álom,
Béke legyen a világon!
Tárd ki szíved a reménynek,
Legyen új Föld és új Ég!

Sok millió koldus-szívet hord hátán e Föld!
Millió szem csillogása fénytelenné tört!
Nincs remény, gondolod, a változást csak álmodod,
Csüggedők hangja szól, de tudod jól:

Egy új világ, egy szebb jövő
vár majd reád, kételkedő!

Blog Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás