2020. 04. 07.

Isteni figyelmeztetésnek tartja a járványt Balczó András olimpiai bajnok

Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok egykori öttusázó szerint isteni figyelmeztetés a mostani járvány, és sokan tanulni fognak belőle, megváltoztatják gondolkodásmódjukat. A sportlegendával a Mandiner készített interjút.

Az evangélikus lelkész családban felnőtt háromszoros olimpiai bajnok és tízszeres világbajnok öttusázó nemrég hitéről tett tanúságot egy interjúban. Balczó Andrást a Mandiner arról kérdezte, mit gondol a járvány kitörtéséről, hogyan segítette a hite a versenysportban, és betartja-e az önkéntes karantént. 

“A Teremtő megsokallta, hogy a világ ilyen számarányban fordul el Tőle. Amikor az iskolában az órán a gyerekek nem figyeltek a tanítóra, hanem el voltak foglalva a saját ügyeikkel, a tanító pálcájával figyelmeztetésképpen megkocogtatta a katedrát. Most a Teremtő megkocogtatta a katedrát, hogy kijózanodjunk. Hogy felismerjük Azt, akit ha keresünk, megtalálunk. Ezt én egy figyelmeztetésnek tartom.” – mondta Balczó András a beszélgetés elején. A sportlegenda véleménye szerint a járvány után képtelenség lesz ugyanazt az életet folytatni, mint előtte. 

“Tudom, hogy ha vége lesz ennek a járványnak, akkor már nem lehet majd tovább ugyanúgy élni; akik Isten nélkül akarják megoldani az életüket, kevesebben lesznek, és többen olyanok, akik Istenhez fordulnak. Ez egy figyelmeztetés, hogy Őrá figyeljünk. Jézus azt mondja: „Nálam nélkül semmit sem cselekedhettek”.

hirdetés

Rossz döntés az, ha Nélküle akarunk élni.”

Balczó András sportban elért sikereit sem önmagának tulajdonítja. Elmondása szerint amikor ő emberi erejének végére ért, akkor lépett közbe Isten.

“Ha valakit a sikerei büszkévé tesznek, jobb lett volna, ha sikertelen marad. A büszkeség nagy átok.

Aki érdemet saját magának tulajdonít, az az Istent lopja meg.

Gyönyörűség azt látni, amikor a küzdő sikerében az ég felé mutat! A Szentírásban ez áll: „Az én erőm erőtelenség által végeztetik el”. Ez nem azt jelenti, hogy Jézus ereje van fogytán, hanem az enyém. Amikor én az erőm végére elérkezem, akkor lép közbe Isten, és adja azt az állapotot, amire mindig is vágyakozik az ember – és ez több és más, mint amit elképzelünk.”

 
A teljes beszélgetést itt tudjátok elolvasni.
 
Forrás: Mandiner
Kép: Balczó András/Mandiner
 
Balczó András korábbi tanúságtételéről itt írtunk.
 

Ép testben ép lélek Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Zoltán 2020. 04. 07. 23:11

    “akik Isten nélkül akarják megoldani az életüket, kevesebben lesznek, és többen olyanok, akik Istenhez fordulnak”

    Akkor miért írják azt számtalan cikkekben, hogy a járványok gócpontjai pont azok a vallási közösségek lettek sokfelé, ahol még a kijárási korlátozások ellenére is összegyűltek a hívek imaórára?