2020. 03. 28.

Beteg vagy, világ!

Ferenc pápa péntek esti beszéde nagy hatást gyakorolt az egész világra: a nemzetközi és az olasz sajtó is mélyen megrendült szavain, milliók hallhatták súlyos mondatát: „Azt hittük, egészségesek maradhatunk egy beteg világban!”. Hatalmas igazság van ebben a mondatban: ez a világ nem a koronavírus miatt lett beteg, hanem már sokkal korábban megfertőződött.

Igen, valóban beteg a világunk, de nem a vuhani piacon történtek miatt, hanem azóta, hogy az emberiség a világ urának gondolja magát. Ez a világ akkor kezdett beteg lenni, amikor Istent kiszorította az intézményekből, az iskolákból, a politikából, egyszóval az életéből – és még betegebb lett, amikor a bajoknál kérdően kárhoztatni kezdte azt, akit páros lábbal rúgott ki mindenhonnan.

Ez a világ tényleg fertőzött, de nem csak koronavírussal, hanem sokkal súlyosabb betegségekkel, mert olyan hellyé váltunk, ahol nem tiszteljük az életet, ahol a szenvedés értékét a kukába dobjuk, ahol naponta tízezerszámra öljük a magzatokat – és ahol a megszületett gyerekeink eldönthetik 4-5 éves korukban, hogy fiúk vagy lányok legyenek. Beteg vagy, világ!

hirdetés

Hogy lehetne egészséges az a világ, ahol esküt teszünk Istennek, mégis minden második házasság összeomlik, mert megszegjük azt. Hogy ne szorulna ápolásra az a hely, ahol milliók szenvednek pornófüggőségben, mégsem lehet kimondani, milyen következményei lesznek egyszer.  

Mitől lenne egészséges az a teremtett világ, amelyet háborúk sújtanak, ahol Istent hibáztatjuk az éhinségért, miközben mi semmit nem teszünk azért, hogy ezek ne legyenek. Hogy lenne jól a mi világunk, amikor folyamatosan pusztítjuk a tüdejét, kiirtottuk természeti csodáit, kizárólag gazdasági érdekek miatt romba döntöttük csodálatosan megteremtett működését.

Ez a világ már régóta lélegeztetőgépen van, és talán most van az utolsó pillanat, hogy észbe kapjunk és felfogjuk, hogy mekkora a baj. Mert hiába győzzük le a koronavírust, ha utána mindent ugyanúgy folytatunk, akkor nem lesz gyógyulás. Talán most jött az a pillanat, amikor még homlokunkra csaphatunk és beláthatjuk, hogy Istent játszottunk, de nagyon rosszul csináltuk.

Ideje lenne hát visszaadni az irányítást!

Martí Zoltán

Borítókép - Fotó: pixabay.com
Martí Zoltán
hirdetés

3 hozzászólás

  • Válasz Horváth Ágoston 2020. 03. 28. 20:25

    De nem szeretem ezeket az okoskodó, “most aztán jól megkaptátok” irományokat! Egyébként meg nem is igaz, hogy Istent játszanak az emberek, a többség biztos, hogy nem. Pont, hogy inkább félnek sokmindentől. Még attól is, amitől nem kellene. A középkorban vallásosak voltak az emberek, abortusz se volt, Istennek se képzelte senki magát, stb…mégis halálosabb járványok voltak, mint ez. Ja, és az a világ legalább annyira beteg volt, mint a mai.

    • Válasz Marika Benczik 2021. 11. 11. 09:59

      Ha nem szereted, akkor ne olvasd és ne is kommentáld. Ilyen egyszerű!

  • Válasz törzsmókus 2020. 04. 02. 11:46

    > milliók szenvednek pornófüggőségben, mégsem lehet kimondani, milyen következményei lesznek egyszer

    Nem lehet kimondani? Mi ez a sületlenség, dehogynem lehet.
    Ahogy azt is ki lehet mondani, hogy milliók szenvednek alkoholfüggőségben, a következményeket is ismerjük. Mégsem tiltják be az alkoholt, csak 18 éven aluliaknak nem adható el. Mint ahogy elvileg pornó sem.