2020. 03. 26.

„Nem ülhetünk a babérjainkon” – Bese Gergő atya

Március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén futótűzként terjedt a katolikus levelező csoportokban, hogy este Fatimában, felajánlják a Portugál és Spanyol Egyházat Jézus Szentséges Szívének. Ahogy a tudósok, kutatók nem tétlenkednek, hogy a koronavírus ellenszerét előállítsák, úgy mi, az Egyház gyermekei sem ülünk a babérjainkon.

Olaszországban a haldoklók, betegek között ott vannak azok a papok, akik Krisztus vígaszát nyújtják a szomjazóknak. Ez a szolgálat viszont sokuk életébe is került. Remélem, hogy a vészkorszak elmúltával megismerhetjük neveiket, életútjukat, mert szükségünk van a 21. században is hiteles, hétköznapi példaképekre.

Március 25-én újra a világ Fatima felé fordult. A kegyhelyen 1917-ben elhangzottak azok a kérések, melyek nem veszítettek jelentőségükből. Ma is aktuális az emberiség megtérésére, a rózsafüzér imádságára való buzdítás. Ha áttekintjük a magunk mögött hagyott évszázadot azt láthatjuk, hogy a legnagyobb változások: az egyén életében, a családban, az embertársi kapcsolatokban és az Istennel való kapcsolatunkban történt. A természetes, jól megszokott trendek felborultak.

hirdetés

Az értékek elhomályosodtak és az abnormális vált normálissá, elfogadottá.

Ebben a zűrzavaros időszakban érkezett a koronavírus, mely csupán egy, a számtalan borzalom között (ausztrál tűzvész, áradások, földrengések, szárazság stb..). Csak ez most jobban fáj mint a felsoroltak, mert azok nem érintettek mindenkit. Pontosabban nem érintett engem, a családomat, barátaimat. Most a szabadságunk veszett el és küzdünk a láthatatlan ellenséggel szemben. A tüzet látjuk, a megáradt folyókat, a földrengés pusztítását is, de a koronavírus ennél alattomosabb. Ő belopakodik az otthonainkba, a családunkba és ott pusztít és félelmet, könnyet, halált hagy maga után. Nem ismerős? Ilyen a sátán is! Megfoszt a szabadságunktól, magához láncol és elszakít attól, akit a legjobban gyűlöl: az Istentől.

Fatimában viszont a sátán hatalmas pofont kapott. A portugál nép megőrizte a hitét és a kis település lelki oázissá vált.

Szerdán éppen ott, a tiszta forrásnál imádkozott a mi nevünkben is António Marto bíboros, Leira – Fatima püspöke, felajánlva 24 országot (közte Magyarországot is) Jézus Szeplőtlen Szívének. Megható volt az interneten keresztül bekapcsolódni ebbe az imádságba. Aki teheti mondja el családja körében a felajánló imát és nyissuk meg szívünket az Irgalom forrása felé, hogy a belopakodó sátántól megszabadulva elnyerjük szabadságunkat!

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás