2020. 03. 26.

A szenvedés elkerülhetetlen – Timothy Keller

Sokan megdöbbennek, ha szenvedéssel találkoznak, holott Isten sosem ígérte nekünk, hogy fájdalmaktól mentes életet fogunk élni.

„hanem az ember maga szüli a vészt, melynek szikrái a magasba szállnak.” (Jób 5:7)

Nincs ebben semmi meglepetés. A tűz szikrái természetes módon szállnak a magasba, ugyanígy az emberi szenvedés is elkerülhetetlen és természetes. Isten maga mondta nekünk (Mózes 3:17-19), tehát egyáltalán nem kéne megrettennünk a szenvedéstől. A modern nyugati világ emberét nagyobb traumaként éri a szenvedés másoknál. Túl nagy hitet fektetünk a saját technológiánkba, a demokratikus intézményeinkbe és megkötöz minket a szekuláris, materialista kultúránk, aminek következtében a boldogságunkat a törékeny dolgokban keressük, úgy mint az előnyös megjelenés, az egészség és az élvezet. 

Bölcs dolog felkészülni a szenvedésre. Gyakran a fájdalmas érzelmek, amikkel az emberek szembesülnek a csapások következtében, igazából nem más mint a sokk, és a döbbenet azon a tényen, hogy egyáltalán van szenvedés. Még a keresztények között is rengetegen vannak, akik hiszik, hogy velük semmi rossz nem történhet. De Jézus maga cáfol rá erre. Ha Isten megengedte, hogy egy tökéletes ember szenvedjen egy nagyobb, csodálatos, jó ügy érdekében, akkor miért hisszük, hogy velünk ez nem történhet meg? 

„Szeretteim! A szenvedés tüze miatt, amely megpróbáltatásul támadt közöttetek, ne csodálkozzatok úgy, mintha valami meglepő dolog érne titeket.” (1 Péter 4:12)

Hogyan lehet kapcsolatod Jézussal a szenvedésed során?

Imádság: Uram, amikor az evangéliumokban az életedről olvasok, akkor minden oldalon azt látom, hogy elutasításban és fájdalomban van részed. És mégis úgy gondolom, hogy jobb sorsot érdemlek nálad. Hatalmas a szívem bolondsága, ha a szenvedésről van szó. Mégis készíts fel engem rá! Ámen

Írta: Timothy Keller

Forrás: Timothy Keller – Kathy Keller, God’s Wisdom for Navigating Life: A Year of Daily Devotions in the Book of Proverbs

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás