2020. 03. 25.

Ma délben az összes keresztényt imára hívja Ferenc pápa

Ferenc pápa vasárnapi beszédében arra kérte a világ lakosságát, hogy szerdán délben mindenki imádkozza el a Miatyánkot.

Ferenc pápa a keresztény egyházak és közösségek vezetőihez, valamint az összes hívőhöz fordult attól függetlenül, melyik keresztény felekezethez tartoznak, “emeljék szavukat együtt az égbe” – fogalmazott a katolikus egyházfő. A pápa hangsúlyozta, a járvány emberpróbáló napokat teremtett, az “emberiség a pandémia fenyegetésétől retteg”.

hirdetés

Ferenc pápa azt kezdeményezte, a keresztények közösen könyörögjenek az Úrhoz egyszerre és egy időpontban mondva el a Miatyánk-imádságot: szerdán déli 12 órakor. Az egyház ezen a napon ünnepli a Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét, amelyen az Úr születésének hírül adására emlékeznek.

A Szentatya hozzátette, hogy pénteken este hat órakor ő a Szent Péter-bazilika bejárata előtt, a bazilikához vezető lépcsősor tetején mond imát. Hangsúlyozta, a lezárt Szent Péter tér teljesen üres lesz, de imájához lélekben mindenki csatlakozhat a kommunikációs eszközökön keresztül. A pénteki imádság végén a pápa a Róma városának és az egész világnak szóló Urbi et Orbi áldását adja. Az áldás a rendkívüli pillanatot bizonyítja, mivel ezt a teljes búcsúval járó áldást az egyházfő a hagyomány szerint általában csak karácsony és húsvét vasárnap szokta megtartani.  Az Urbi et Orbi latin formuláját meghallgató és ezt fogadó szenvedők és haldoklók bűnbocsánatban részesülnek.

Forrás: MTI

Lelkiség
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Németh Rezső 2020. 03. 25. 21:51

    A Miatyánk nem a kérések miatt lényeges, hanem testvérévé avatja elmondóját a Megváltó. Akkor viszont lassan vagy gyorsan áldozati halált kell halnia neki is.