2020. 03. 20.

A koronavírus áldozatainak állít emléket a kivilágított Megváltó Krisztus szobor – VIDEÓ

A brazíliai Megváltó Krisztus szobra ikonikus jelképe Rio de Janeirónak. Ezen a héten a karjait a város felé kitáró hatalmas szoborra fényfestéssel vetítették ki több nemzet zászlaját is, megemlékezve a koronavírusban elhunyt áldozatokról. Brazíliában az első elhunytat Sau Paolóból jelentették.

Brazíliát is elérte a COVID-19 koronavírus. A betegség első halálos áldozata egy 62 éves cukorbeteg és magas vérnyomású férfi volt az országban. A világban elhunyt többi áldozatról a Megváltó Krisztus szoborra kivetített zászlókkal és a szobor mellett tartott mise során emlékeztek meg. A szertartást Rio de Janeiro érseke, Orani João Tempesta celebrálta, aki felszólította a híveket közös imára a járvány áldozataiért. 

A szoborra a zászlókon kívül a világ különböző nyelvein vetítették ki a #praytogether felhívást, ezzel világ méretű imára hívva mindenkit. 

hirdetés

A 777 világméretű, több nyelven olvasható imafelhívásához ITT tudtok csatlakozni. Osszátok meg minél több ismerősötökkel! Tartsunk össze ezekben a nehéz időkben!

Hírek Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás