2020. 03. 17.

Három napos, világméretű böjt veszi kezdetét

Az augsburgi Imádság Háza – amelynek vezetőjének imáját választottuk az imaláncunk fohászának –  szerdától péntekig három napos böjtre hívja az embereket.
A kezdeményezés egyik főszervezője Loue Engel.

A rendkívüli idők rendkívüli lépéseket követelnek. Háromnapos világszintű imaböjtlánc kezdődik a koronavírus kapcsán!

„De ha népem, amely nevemet viseli, megalázkodik, könyörög hozzám, kedvemet keresi és megtér gonosz útjáról, akkor meghallgatom az égből, megbocsátom bűneit, és meggyógyítom országát.” 2Krón7,14 (SZIT)

Az augsburgi Imádság Háza és a „Europe Shall Be Saved” program közös kezdeményezést indít „A Jézus böjt” címmel, amelyben arra hívnak mindenkit, hogy három napig megfontoltan böjtöljenek (lemondás ételekről, például léböjt, azaz csak víz és egyéb folyadék fogyasztása, vagy bármilyen más böjt) és Isten arcára tekintsenek.

Isten az élet és a remény Istene. Imádkozzunk a krízis gyors lezárulásáért. Imádkozzunk azért is, hogy ez a krízis sok embert az Istenhez fordítson és életüket új alapokra helyezze. Minden krízis egyben esély is. Imádkozzunk, hogy a nehéz idők is hozzanak jó dolgokat.

Igen, az Isten jót akar, meg akar áldani minket. Mégis: ez nem mindig azt jelenti, hogy pontosan az történik, amit szeretnénk. Ennek ellenére az Ő szándékai jók, mindig jók. Nem Ő teremtette a halált, sem a betegségeket. Nem akarja, hogy az emberek szenvedjenek. De néha csak a szenvedés vagy a megrázkódtatás miatt vagyunk képesek megváltozni, tanulni. Reményt a koronavírus helyett!

HELYESBÍTÉS: A böjt neve/típusa ESTHER böjt, és ezen a linken a részvételeteket is tudjátok jelezni.

Forrás: Lou Engel -The Jesus Fast Global, Augsburg Imádság Háza

Lelkiség
hirdetés

8 hozzászólás

 • Válasz Berta Rózsa 2020. 03. 18. 09:18

  Uram könyörögve kérlek bocsáss meg nekem,bűnös embernek! Tekints ránk! Vezess bennünket a jó úton! Ámen!

 • Válasz Nagy Dorottya 2020. 03. 18. 13:35

  En csak ma l8.-an lattam meg ezt aprogramot meghozza delutan.Jo lett volna ha napokkal ezelött jött volna ez a hirdetes hogy az ember tudjon felkeszulni. Igy hat lekestem.

  • Válasz Győriné Andrea 2020. 03. 18. 17:25

   Nagy Dorottya- Nem késtél le, Isten várja hogy hozzá fordulj.
   Erősítsd meg az imaláncot a következő két nappal! Nem véletlenül jutott el Hozzád és hozzám is ma 🙂 Én is most csatlakozok 🙂

 • Válasz Csomay Mária 2020. 03. 18. 19:52

  Drága pioatya jarjj közbe Magyarországért és az egész világért!

 • Válasz Irma 2020. 03. 20. 01:33

  Drága Istenem irgalmaz nekem bünös lelkemnek adj nekem irgalmaságot és segits meg minket ,engem ad hogy átvészeljük eszt a virust.

 • Válasz Etelka Pál 2020. 03. 20. 06:39

  Csatlakozom az ima imahoz hiszen csak Istenben van minden remenysegunk, minden fogozonk. Örülök a nagy lehetőségnek, együtt egymásért. A Jó Istennel.

 • Válasz Luka Ildikó Terézia 2020. 03. 20. 16:32

  Köszönöm a lehetőséget!
  Álgyon meg minket az Úr!

 • Válasz Luka Ildikó Terézia 2020. 03. 20. 16:41

  Csatlakozom az ima imához!
  Jó látni ennyi jó érzésű embert és összefogást!
  Jó Isten áldjon meg mindenkit és vigyázzon ránk ebbe a nehéz helyzetbe!
  ÁMEN!