2020. 03. 14.

“Kevesebb pánik, több ima” – imaláncot indít a 777

A 21. század legnagyobb kihívása előtt áll az emberiség ezekben a hónapokban: a koronavírus járvány következményei még beláthatatlanok, nemcsak egészségügyi szempontból, hiszen gazdasági recesszió, munkahelyek megszűnése fenyeget bennünket.

Hisszük, hogy a közös imának ereje van, keresztényként pedig komoly a felelősségünk. Ezért arra hívunk Téged, hogy csatlakozz az imaláncunkhoz, amelyben a bajba jutott emberekért, az őket ápoló orvosokért, valamint a közös jövőnkért fohászkodunk, hiszen Jézus ezt ígérte: “Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”

Így csatlakozhatsz a kezdeményezésünkhöz:

1: Mondd el az imát, gondolva azokra, akik bajba jutottak!

2: A térképen jelöld meg, hogy hol élsz, ezzel segítve, hogy egy virtuális imalánc jöhessen létre!

ITT találod a térképet.

Uram, eléd hozzuk betegeinket – vigasztalásért és gyógyulásért fohászkodunk. Legyél közel a szenvedőkhöz, főleg a haldoklókhoz. Vigasztald a szomorkodókat.

Adj bölcsességet és energiát az orvosoknak, kutatóknak; erőt minden nővérnek és betegápolónak ehhez a különösen nagy terheléshez. Imádkozunk mindazokért, akik szenvednek a pániktól. Mindazokért, akiket legyőz a félelem. Imádkozunk a viharban békességért, tisztánlátásért. Imádkozunk azokért, akik nagy anyagi károkat szenvednek, vagy ettől kell tartaniuk.

Jóságos Atyánk, mindenkit eléd hozunk, akiknek karanténban kell lenniük, magányosak és senkit nem tudnak átölelni. Töltsd el szívünket békéddel. És igen, kérünk azért, hogy ez a járvány visszahúzódjon, a számok csökkenjenek, újra minden a régi lehessen. Tégy minket hálássá minden egészséges napunkért.

Ne engedd, hogy elfelejtsük, hogy az életünk ajándék. Hogy egyszer meg fogunk halni és nem tudunk mindent kontrollálni. Hogy csak Te vagy örök. Hogy az életben annyi lényegtelen dolog van, ami gyakran túl hangosnak és fontosnak tűnik. Tégy minket hálássá mindazért, amit krízisek nélkül olyan könnyen figyelmen kívül hagyunk.

Bízunk Benned. Köszönjük.
(Johannes Hartl)

Ima
hirdetés

7 hozzászólás

 • Válasz Mária Kopasz 2020. 03. 15. 21:19

  Örülök az imalánc ötletének, csatlakoztam.

 • Válasz Both Matild 2020. 03. 16. 06:45

  Nagyon jo otlet csatlakozok. Jezusom bizzunk benned.

 • Válasz Száz Zsuzsanna 2020. 03. 16. 12:24

  Örülök!Erőt ad nekem is!

 • Válasz ID. Láng lajos 2020. 03. 16. 17:21

  Istenem, légy irgalmas a hozzád imádkozókhoz és azokhoz is akik még nem ismernek téged. Könyörülj meg rajtunk Uram hogy ennek a korona vírus vésznek mihamarabb vége legyen, hogy egészségben élhessünk tovább.
  Ámen

 • Válasz Szőnyi LASZLÓ 2020. 03. 17. 15:11

  Légy irgalmas hozzánk Urunk mert nagyot vétettünk Ellened és törvényeid ellen. Légy irgalmas Európához hiszen annyiszor megtagadott. Oltatmazd Uram tieidet.

 • Válasz Szőnyi LASZLÓ 2020. 03. 17. 15:19

  Légy irgalmas hozzánk Urunk mert nagyot vétettünk Ellened és törvényeid ellen. Légy irgalmas Európához hiszen annyiszor megtagadott. Oltatmazd Uram tieidet.
  Kedves 777 hozzászólásom az ötödik,még ezt nem mondtam.

 • Válasz Sára Adorján 2020. 03. 22. 01:21

  Köszönöm. Erõt ad nekem.
  Imádkozom a családomért magamért s a világon élõ emberekért🙏