2020. 02. 24.

„Soha nem vagytok egyedül”

Szent II. János Pál pápa egyik ismert mondata ez: „Soha nem vagytok egyedül”. Rendkívül banálisnak tűnik ez a megállapítás a nyüzsgő 21. században, de ha belegondolunk, rájövünk, hogy igazából sokszor igenis magányosnak érezzük magunkat.

Tömegek jönnek-mennek az utcákon, percek alatt kapcsolatba tudunk lépni bárkivel az interneten vagy a telefonunkon keresztül. Az ismerőseink száma napról napra növekszik a social mediában. Minden percben pittyen a telefonunk, hogy valaki új képet posztolt, üzenetet küldött, kedvelte a kiírásunkat. Lényeg, hogy soha nem vagyunk egyedül, mert az internet, a fogyasztói világ tesz róla, hogy körül vegyen minket.

De valóban nem vagyunk egy kicsit sem egyedül ebben a pörgésben?

János Pál pápa mondata mindnyájunknak szól. Akkor is, ha egész nap a társasági életben lubickolunk és akkor is, ha fejhallgatónkba zárkózva ülünk a sarokban órákig. Ha iskolába járunk, ha egyetemre, ha dolgozunk, ha egyedülállók vagyunk, ha házasok, mert Isten mindig velünk van. És ez nem teher, ez nem egy 0-24-es kamera, ami ellenőriz minket. Isten az ő végtelen szeretetével, békéjével, erejével és a kifogyhatatlan ajándékaival vesz bennünket körül. Soha nem vagyunk tehát egyedül.

hirdetés

Erről az üzenetről szól az idei Máriabesnyői Mladifest is, melyre a 16-35 év közti fiatalokat várja szervezőcsapat. Előadások, tanúságtételek, szentségimádás, szentmise, tánc, dicsőítés, ima a fénnyel… és még sorolhatnánk, mi vár azokra, akik eljönnek.

  • Civil és egyházi szervezetekkel, közösségekkel lehet megismerkedni a fesztivál „civil utcájában”.
  • Lesz lehetőség lelki beszélgetésekre, gyónásra,
  • dicsőítésre a libanoni Sancta Maria Choir és a magyar Új Esély zenekar jóvoltából.
  • Mélyítheted a hitedet a tanúságtételek és a mély beszélgetések által.
  • Megismerhetsz az ország különböző tájairól érkező fiatalokat, sőt határon túlról érkezőket is.

Az elmúlt évek előadói között volt Olaj Anett, Böjte Csaba testvér, Szabó Balázs gospel zenész, Nagy Bálint SJ, Martí Zoltán a 777 főszerkesztője, Holló András kerekesszékes tánctanár és Marinko atya és még sokan mások.

A fesztivál idei előadói és a pontos program is hamarosan kiderül. A regisztráció pedig március 5-én indul. Négy különböző csomagból lehet majd választani attól függően, hogy igényeltek-e szállást, étkezést vagy csak 1 napra látogattok ki a fesztiválra.

Minden fontos információt megtaláltok a fesztivál honlapján. A képekért, videókért kövessétek a fesztivál Instagram-, YouTube– és Facebook-oldalát!

Most pedig jöjjön néhány kép a tavalyi fesztiválról Schwab Robin jóvoltából.

A képre kattintva galéria nyílik!

Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás