2020. 02. 05.

Facebook-oldalt indítottak a magyar életvédők

A ProLife Hungary (azaz Életvédő Magyarország) a ProLife Europe nevű szervezet része, amellyel a közös álmuk egy olyan világ, ahol az emberi élet védelme mindenki számára alapvető már a fogantatás pillanatától.

Az élet ajándék. Az élet csupa meglepetés és kihívás. Az életet megtapasztalni és megélni minden embernek a legalapvetőbb joga.

De honnantól kezdve él az ember? A tudomány álláspontja szerint a fogantatástól, azaz onnantól, amikor a petesejt egyesül a hímivarsejttel egy önálló DNS állománnyal rendelkező emberi egyed jön létre. Ez nem hit kérdése, hanem egyszerű tény, mégis sokan tagadják a még meg nem született emberek élethez való jogát.

hirdetés

A ProLife Hungary közösség szerint kivétel nélkül minden emberi élet értékes, egy csoda, ajándék a világnak, éppen ezért védendőnek gondolják a fogantatástól a természetes halál pillanatáig. Véleményük szerint minden ember megérdemli a lehetőséget, hogy megélje a születésnapját, így arra hívnak, hogy legyünk közösen hangjai a hangtalanoknak!

A szervezet tevékenységeihez tartozik előadások tartása, – elsősorban fiataloknak – illetve képzések és programok szervezése. Céljuk a méhen belüli élet szépségeinek bemutatása, valamint az emberi élet értékének hangsúlyozása. A későbbiekben további információkhoz érdemes követni Facebook oldalukat.

A 777 fontosnak tartja az életvédelmet, és a témával kapcsolatos pozitív kommunikációt, ezért a kezdeményezés a bizalmunkat élvezi. 

Életbevágó
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz F 2020. 02. 07. 22:10

    Tisztázni kellene, hogy miről beszélünk!
    “De honnantól kezdve él az ember? A tudomány álláspontja szerint a fogantatástól, azaz onnantól, amikor a petesejt egyesül a hímivarsejttel egy önálló DNS állománnyal rendelkező emberi egyed jön létre. Ez nem hit kérdése, hanem egyszerű tény”
    Na most. Ha már tudomány: Amikor a pete- és hímivarsejt egyesül, és létrejön egy embrió, az még nem a fogantatás, annak még meg kell tapadnia a méh falán, és onnantól mondhatjuk, hogy egyenes úton van az emberré válás felé.
    Nem szükségszerű ugyanis, hogy minden embrió megtapadjon. És itt nem csak a fogamzásgátlásra lehet gondolni (amit az egyház – nagyon helyesen – elítél, de azért szerintem nem kellene az abortusszal azonos kategóriába tenni), hanem az embrió megtapadását teljesen erkölcsös és természetes módon megakadályozza például egy már létrejött terhesség is.
    Ha tehát azt mondjuk, amit a cikk állít, hogy az embrió létrejöttétől az már ember és jogai vannak, akkor egy terhesen való szeretkezés is súlyos bűn! Mivel azonban az első elmaradó menstruációig senki sem tudhatja, hogy terhes-e, ezek szerint havi egynél több szeretkezés az gondatlanságból elkövetett abortusznak minősülhet!
    Továbbmegyek: semmi nem zárja ki, hogy akár egyetlen szeretkezéstől is egyszerre több petesejt termékenyüljön meg! Ennek eredményeként minden szeretkezés magába foglalja az esetleges meg nem tapadó embriók létrejöttének komoly veszélyét, azaz egy potenciális magzatgyilkosság! Ezzel pedig kb. el is jutottunk a katharok eretnek tanításához…
    Szóval nem ártana inkább kevesebbet írni, és többet olvasni!

  • Válasz F 2020. 02. 08. 08:43

    Na persze részben hülyeség, amit írtam, illetve most látom, hogy akár úgy is hangozhat, mint az abortusz melletti érv, ami egyáltalán nem volt célom, de a hozzászólást módosítani nem lehet.