2020. 02. 04.

Ne hagyjuk, hogy a világ elhitesse velünk, hogy magunkra vagyunk hagyva!

Remek vendégírás érkezett hozzánk: Kovács Adél a mai evangélium kapcsán – amely Jairus leányának feltámasztásáról szól – írta le gondolatait.

,,Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok.”

Jézusnak nem kell látványos dolgot tennie, hogy bekövetkezzen a csoda. Az élet megfordulhat egy pillanat alatt. A hittanórán, a misén vagy este, imádság közben jöhet egy jó gondolat, egy sugallat, egy megvilágosodás. Isten apró dolgokat használ fel arra, hogy gyógyítson, hogy vezessen minket, hogy szóljon hozzánk.

A hitünknek kell nagynak lennie hozzá, nem a külső dolognak.

Ennek az asszonynak elég volt Jézus ruháját érintenie, és meggyógyult. Mert hitt. Hiszem hogy Isten meg tud gyógyítani? Hiszem hogy a legkisebb dolgokban is tud hozzám közeledni?

hirdetés

Nem szabad elvetni a kis dolgokat, csak azért, mert kicsik. Isten bármit fel tud használni az akarata megvalósítására. Semmi sem túl kicsi vagy túl nagy Neki. Az apró dolgokon sok minden múlik. Figyeljünk az apró dolgokra a hétköznapokban! Egy mosoly, egy kedves gesztus, egy szívesség, egy dicséret, egy ki nem engedett szitokszó. Rengeteget számít! Ha Jézusnak sokat számít egy kis dolog, nekünk még inkább sokat kell számítania!

„Meghalt a lányod. Miért fárasztanád a Mestert?” – „Ne félj, csak higgy!

Van, hogy úgy tűnik, minden remény odalett. Megtapasztaljuk, hogy a világ nagyobb, mint mi vagyunk. Az erőnk és a lehetőségeink végesek. Lehet, hogy mindent megtettünk, mégis csalódnunk kell, veszteség ér bennünket. Jézus arra kér, hogy ilyenkor se adjuk fel! Merjünk odaállni elé, és hittel kérni a segítségét! Neki semmi sem lehetetlen! Semmi! Ha akarja, bármit megtehet. Ne hagyjuk magunkat becsapni, ne legyünk annyira földhözragadtak, hogy azt higgyük: ha mi már nem tudunk tenni semmit, akkor elvesztünk.

A keresztény ember nem a saját erejéből él.

A saját erejéből és Isten kegyelméből. Minden ügyét Elé viszi, mindent rábíz az Ő hatalmára. Isten kezében van a legjobb helyen az életem. Nem látom át, nem tudom pontosan, mi miért történik, de ha Isten megengedi, tudnom kell, hogy az a javamra válik. Bármilyen nehéz és küzdelmes legyen is átvészelni.

Ne hagyjuk, hogy a világ elhitesse velünk, hogy magunkra vagyunk hagyva, nem bízhatunk senkiben! Ne hagyjuk, hogy azt a hazugságot táplálja bennünk, hogy Isten nem ura a világnak. Isten mindenek ura! Semmi és senki sem hatalmasabb Nála! Nem szab gátat Neki semmi! Csupán Ő szab gátat magának azzal, hogy szabadságot ad nekünk. Merjünk ráhagyatkozni Istenre! Akkor is, amikor kilátástalan a helyzet. Amikor közöttünk élt, az emberek oda mertek menni Hozzá.

Most se legyen ez másképp, mikor már feltámadtként van közöttünk!

Kovács Adél

Ha te is szívesen osztanád meg írásodat az életedről, tanúságtételedről, akkor nem kell mást tenned, mint az info@777blog.hu címre elküldeni azt! A publikálás jogát fenntartjuk!

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás