2020. 01. 28.

Kobe Bryant és lánya haláluk napján szentmisén voltak

Több amerikai hírportál is beszámolt arról, – sőt szemtanúk is megerősítették – hogy Kobe Bryant és lánya haláluk előtt mindössze két órával szentmisén vettek részt a Newport Beach-i katolikus templomban. 

David Barnes atya a Twitterre írt üzenetében így fogalmazott a tragédia estéjén:

“Egy barátomon keresztül megtudtam, hogy Kobe Bryant ma reggel szentmisén volt. Nem lehet semmi vigasztalóbb annál, minthogy tudod, a szeretted közvetlenül a halála előtt Istent imádta.”

Ebbe a templomba járt Kobe Bryant, halála előtt is itt volt reggel szentmisén.

A legendás kosaras – feltehetőleg sűrűre tervezett napja miatt – már reggel hét órakor elment misére, rendszeres látogatója volt a Newport Beach-i Angyalok Királynője templomnak. A tragikus balesetet követően – amelyben Bryanten és lányán kívül további hét ember is életét veszítette – másnap a plébánián barátok, hozzátartozók és sportkedvelők gyűltek össze, hogy egy szál virággal emlékezzenek az elhunytakra. 

José H. Gomez new york-i érsek is méltatta a Los Angeles Lakers ikonikus kosárlabdázóját, üzenetében úgy fogalmazott, hogy egy “hívő és egy nagyon jó katolikus ember volt”. Megosztott egy megmosolyogtató részletet is, miszerint nem volt egyszerű megáldoztatni a majdnem két méteres sportolót:

“Amikor ő került sorra áldozáskor, akkor mindig lábujjra kellett állnom, csak így tudtam elérni. Nagyon alázatos, szerény ember volt.”

Az érsek mély részvétét fejezte ki Bryant családjának, megígérve, hogy imáiban hordozni fogja őket. 

Forrás: UCatholic

Fotó: ArthurGu, Youtube

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás