2019. 12. 03.

7 bekuckózós program hosszú téli estékre

Bár sokan ismerjük az érzést, mikor annyi jó program van, hogy képtelenek vagyunk otthon maradni, most, hogy eljöttek a hosszú, hideg téli esték, adunk néhány tippet, hogy igazán jólessen a saját kis környezetünkben lenni!

1. Forrócsokizz!

Egyszerű és milyen finom: otthon is könnyen elkészíthetsz egy forrócsokit (lehet porból vagy ha türelmesebb vagy, valódi csokoládéból), ha pedig a tetejére pillecukrot is teszel, garantáltan édes lesz az estéd! Alternatív verzió lehet persze egy finom tea vagy forraltbor is.

2. Olvass!

Ha már a kezedben van a forrócsokid, mennyire jólesik elővenni egy könyvet, ami már régóta arra vár, hogy elkezdd/folytasd. Ha kimondottan ünnepi hangulatra vágysz, ajánlom Charles Dickens Karácsonyi ének című művét vagy épp C.S. Lewis Narnia Krónikái sorozatát.

3. Nézz meg egy jó filmet!

Biztos neked is van olyan film, amelynek kimondottan szereted a hangulatát vagy amit minden évben megnézel karácsony előtt. Nekem ilyen a Holiday, az Igazából szerelem és az Időről időre, hogy csak néhány szívmelengető filmet említsek. Jó ilyenkor meséket is nézni, például a gyerekkorod nagy klasszikusait (ó igen, A szépség és a szörnyeteget meg az Anasztáziát bármennyiszer meg tudnám nézni).

hirdetés
4. Társasozzatok!

Hívd át pár barátod és vegyétek elő a szekrényben régóta porosodó társasjátékokat végre! Az adventi rohangálás és a néha végtelennek tűnő év végi teendők között óriási élmény tud lenni, ha csak együtt játszotok és nevettek. Feltölt annyira, hogy legyűrd az év maradék részét. 🙂

5. Alkoss!

Te tudod, hogy melyik az az alkotási forma, amelyik közel áll a szívedhez. Én – milyen meglepő – nagyon szeretek írni, de szuper lehet a festés, az ékszerkészítés, a barkácsolás is – még karácsonyi ajándékokat is készíthetsz! De nem feltétlenül kell célzott tevékenységnek lennie, bőven elég, ha örömöt okoz neked, például egyre több gyönyörű, felnőtteknek szóló színezőt lehet kapni, sőt alkotásnak számít egy finom sütemény elkészítése is. 

6. Hallgass zenét!

Igen, sejtem, hogy ez utazás közben nem ritka és hogy a fülhallgatód mindig a kezed ügyében van, de próbálj meg úgy zenét hallgatni otthon, hogy valóban figyelsz a dallamra és a szövegre! Ugye milyen más? Az is remek program, ha csak egy lágy komolyzenei darabra vagy zongoraetűdre relaxálsz – hidd el, a tested és a lelked is meghálálja!

7. Rakj rendet!

Ha otthon vagyunk, szinte biztos, hogy előbb-utóbb takarítani vagy rendet rakni kezdünk, de ezt is lehet úgy csinálni, hogy élmény legyen! Én például nagyon szeretem év végén szortírozni a ruháimat, hogy az új évben tényleg csak azok a darabok maradjanak a szekrényben, amelyeket hordok – a többit pedig elajándékozom.

Képek: pexels.com

Programajánló Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás