2019. 11. 28.

#csakegygondolat – Szoktál hálát adni?

A hála csodaszer. Örömöt és nyugalmat ad, kivezet az önsajnálatból és rájössz, valójában jó az életed. Nem véletlen, hogy a Biblia is annyiszor felszólít a hálaadásra. Te átélted már, mekkora ereje van?

Hála.

Mennyi mindent köszönhetek neki! Segít kilépni a hiány-mentalitásból. A földön mindig lesz valami, ami épp hiányzik, és azt hiszed, kell ahhoz, hogy végre elégedett légy. A hálával néhány perc alatt be tudsz menni az elégedettségbe. Segít tisztábban látni az értékeket az életedben. Segít, hogy örömben legyél a keserűség helyett.
Rájössz, hogy tulajdonképpen nagyon jó neked. Mások ilyen életért imádkoznak, mint amilyet te élsz. Ezt magamnak is mondom persze. Hányszor kapom azon magam, hogy – önismeretre szánt évek ide vagy oda – elsüllyedek az önsajnálatban. A hála a kötél, ami kivezet az önsajnálat sötét és bűzös kútjából a fényre, a friss levegőre.

A hála csodaszer, ami ráadásul ingyen van. Nem kell hozzá black friday sem, bármikor hozzáférhető.

Hoppá.
Évek óta hosszabb-rövidebb periódusaim vannak, amikor leírom, hogy aznap miért, kiért voltam hálás. Elképesztő ereje van. Egy barátnőmtől néhány éve kaptam egy befőttesüveget direkt erre a célra (Gratitude Jar névre hallgat), ebben gyűjtöm a hála-cetliket. Most betelt! Új üveget kell nyitni.
Szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert. Vagy ha nem vagy annyira grafomán, mint én, (hogy az írás olyan alap, mint a levegővétel), akkor csak gondold át reggel vagy este, hogy miket tudsz megköszönni. Valaki folyamatosan gondoskodik rólad. Lehet bármennyi nehézség, mindig ott van az öröm is. Látod?

hirdetés
#csakegygondolat Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás