2019. 11. 10.

„Nekem az a gyógyszer, ha szolgálhatok az énekemmel” – Sillye Jenő

Aki kicsit is érdeklődik a keresztény könnyűzene iránt, annak nem kell bemutatni Sillye Jenőt, hiszen a neve összeforrt ezzel a műfajjal. A népszerű művész 72 évesen is fontosnak tartja, hogy minden nap ott legyen a templomban és énekeljen az Úr Jézusnak, pedig betegségei miatt már le kellett mondania bizonyos dolgokról. Ezekről is mesélt a vasarnap.hu-nak adott interjújában.

A keresztény zenei körökben legendának számító énekes öt évvel ezelőtt stroke-ot kapott, azonban nagyon jó kezekbe került, ami segítette gyógyulását.

„Éppen öt évvel ezelőtt ugyanebben az időben kaptam az első stroke-ot, bár már azelőtt is szedtem gyógyszert a magas vérnyomás miatt. A túlhajszolt élettempóm közrejátszhatott ennek a kialakulásában. Bár alapvetően jól éreztem magam egészségileg. Szerettem azt csinálni, amit Isten rám bízott. Aztán éppen egy zenei evangelizációról autóztunk hazafelé Borka Zsolttal – én vezettem –, még minden rendben volt velem. Néhány nappal később, az egyik éjszaka szinte a semmiből elkezdett erőt venni rajtam egy nagyon erős fejfájás és rosszullét. Csak egy héttel később jutottam el megfelelő orvoshoz. A Honvéd Kórházban Csókay András kezei alá kerültem, ami Isten nagy és vigasztaló ajándéka volt számomra abban a nehéz helyzetben. A kórházi ágyon volt lehetőségem arra, hogy picit elgondolkodjam az életemen” – nyilatkozta a vasarnap.hu-nak.

Sillye Jenő elárulta, hogy az is felmerült benne, folytathatja-e egyáltalán a zenei evangelizációs tevékenységét, így nehéz időszakot élt át. A vérömleny végül felszívódott és karácsonykor már gitárral és énekszóval dicsérte az Urat a káposztásmegyeri templomban. Viszont áldozattal is járt ez az időszak, ugyanis a térlátása már nem működött, így autót nem vezethetett.

Pár évvel később rákos daganatot diagnosztizáltak nála, amely rosszindulatú volt.

hirdetés

„Újra a semmiből egy félelmetes állapotba kerültem.

Az onkológiai intézetben egy olyan orvos kezébe kerültem, aki érezhetően a gyógyító Jézus kezével és az ő szeretetével kezelt engem.

A hatalmas műtét után napok alatt jobban lettem, és gyógyultam. Úrnapján már misén vehettem részt a feleségemmel. Amikor a műtőbe betoltak, csendben imádkoztam magamban, és hallottam az orvosi stáb beszélgetését: „Csere van. Az egyik kolléga személyes érintettség miatt szeretne jelen lenni a műtéten”. Nem tudtam, ki az, a mai napig nem tudom. Senkit nem ismertem ott személyesen. Egyszer csak fölém hajolt egy kedves fiatal hölgy, és azt mondta: „Mi már régóta ismerjük egymást. Én vagyok az altató orvosa. Örülök, hogy most valamit én is tehetek önért, mert sokszor hallottam már Egerszalókon, az ifjúsági találkozón, és nagyon szeretem a dalait”.”

Felépülése után nem emelhetett többet két kilónál, ezért egy időre visszakérte unokájától „kölcsönbe” az első kisméretű gitárját és azzal járt minden nap a templomba énekelni. Ugyanis azt nagyon fontosnak tartja, hogy minden nap ott legyen.

„Nekem gyógyszer az, ha az Úristen előtt szolgálhatok az énekemmel” – árulta el Sillye Jenő.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.


Sillye Jenőt legközelebb november 16-án a káposztásmegyeri katolikus templomban este 6 órakor kezdődő „Ötven éve gitárral” elnevezésű koncerten hallhatjuk.

 

Forrás, kép: vasarnap.hu

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás