2019. 10. 29.

Pici emberélet – megható vers az élet értékéről

Vendégszerzőnk saját, különleges versével tisztelt meg bennünket. Őt is, mint olyan sokunkat megérintette a mostanában olyan sokakat foglalkoztató abortusztörvény, és még valami. Nick Vujicic, akinek nincsen keze, se lába, mégis igent mondott rá az édesanyja. Fogadjátok Ambrus Betti versét és gondolatait!

Pici emberélet

Megfogant egy kis élet.
Isten adta ezt a lelket,
fejet, lábat, kezet, testet.
Nincs emberi ítélet.

Vagy mégis van? Úgy látszik…
Furcsa teremtmény az ember.
Parancsolgat, szava fegyver,
s az élettel eljátszik.

Nem saját életével.
Döntést hoz az Isten helyett,
elfoglal egy olyan helyet,
ahová ő nem ér fel.

Hová süllyed a világ?
Megmondják, hogy: ő nem élhet!
Egy ily’ pici emberélet
megérdemli a halált?

***

Ki az? Nincsen keze, nincsen lába, de mégis ember? Bizonyára sokan ismeritek Nick Vujicicot, a végtagok nélkül született embert. Ellátogatott Kolozsvárra, hogy buzdítsa, bátorítsa az itt élő embereket. Azonban most nem róla szeretnék írni.

Az est során először a Nem adom fel zenekar lépett színpadra. Jól játszottak? Igen! Szépen énekeltek? Igen! Teljesen átlagos emberek voltak? Nem. Volt köztük látássérült, vagy éppen vak, sőt, értelmi fogyatékkal élő is. Emberek voltak? Igen! Elkezdtek potyogni a könnyeim? Igen! Hiszen olyan teremtmények álltak színpadra és nyújtottak felejthetetlen produkciót, akik bizonyos emberek szerint nem is kellene, hogy éljenek. Hisz nem hétköznapiak. Nem átlagosak. Nem egészségesek. De megkapták az életet ajándékba. És teljes szívből adják önmagukat érte. Hálás voltam Istennek, hogy a szüleik kitartottak mellettük.  

Elgondolkodtam azon – és most mégis visszatérek néhány szó erejéig hozzá -, hogy mi lett volna, ha Nick édesanyja úgy dönt, nem vállalja, hogy életet ad egy ilyen súlyos testi fogyatékossággal rendelkező gyermeknek. Ha így történt volna, nem lenne megannyi megtérés az ő szavain keresztül. Lehet, hogy nincs lába, de Isten örömhíre rengeteg emberhez eljut általa. Nincs keze, de Ő maga eszköz az Úr kezében. Előadásában megerősítette: mi mindannyian Isten gyermekei vagyunk! Mind, egytől egyig! Nem attól leszünk csodák, hogy csodás dolgok történnek velünk; önmagunkban csodák vagyunk! Mindenki! Ezt senkitől nem vehetik el. 

Ambrus Betti
 

Ha te is örömmel osztanád meg gondolataidat, történetedet a 777 oldalán ezzel tanúságot téve a hitedről és az általad vallott értékekről, akkor írj nekünk a kapcsolat oldalon!
(A publikálás jogát fenntartjuk!)

Ambrus Betti Vers
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás