2019. 10. 24.

A tornádó letépte a tetőt, de a kereszt állva maradt

Nem mindennapi csodának lehettek szemtanúi Dallasban, a városban pusztító tornádó után. Egy kereszt állva maradt a templomban, miközben a vihar széttépte az épületet.

„Nekem és a közösségünknek ez egy szimbolikus jel, ami bátorít bennünket.

Krisztus és az Ő keresztje az, ami mindig állni fog értünk”

– mondta a Northway Church lelkésze Shea Sumlin, aki közzétette a különleges fotót az esetről. „Ez a tornádó leszakította a tetőt, de a kereszt mégis állva maradt. Fogalmam sincs, hogy nem vitte el a vihar. Annak ellenére, hogy az épület romokban van, a testünk ép, mivel hiszünk Jézus Krisztusban” – tette hozzá.

Hasonló eset történt a Notre-Dame-i tűzvész kapcsán is, amikor a kereszt sértetlen maradt a főoltárnál.

hirdetés

Az amerikai National Weather Service szerint legalább három tornádó érte el vasárnap este Észak-Texast, megsemmisítve otthonokat és több mint 140 ezer lakost elvágva az áramszolgáltatástól.

A viharok ellenére a Northway Church is csatlakozott több más közösséghez, hogy segítsék és táplálják azokat, akiknek az otthonai megsérültek.

„A vacsora éppen olyan közösségi alkalom, amely összehoz minket egy kis pihenésre és békességre. Aztán reggel visszatérünk dolgozni és segítjük a körülöttünk lévőket, majd este újra összegyűlünk” – árulta el Sumlin.

Az egyik helyi lakos, Gabriel Flores úgy nyilatkozott, hogy bár a templom súlyosan megsérült, ez nem azt jelenti, hogy a tagjai is.

„Vasárnap este óta látom, hogy amit én templomnak hívok, az milyen rossz állapotban van. De amit mi egyháznak hívunk, az, hogy az emberek összetartanak, az valami lenyűgöző.”

Kép, forrás: breitbart.com

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás