2019. 10. 22.

Sötétbe borultak a profilképek – rengetegen tiltakoznak a szélsőséges abortusztörvény ellen

Éjfélkor életbe lépett Észak-Írországban az az abortusztörvény, amelyet Londonban szavaztak meg még nyáron: a döntés szerint 28. hétig lehet kioltani a magzat életét. Válaszul  a közösségi médiában sokan fekete profilképpel hívják fel a figyelmet a törvényre.

A magyarok között is hatalmas sebességgel terjed az a tiltakozás, amely során a felhasználók feketére állítják profilképüket, hogy így tiltakozzanak az észak-írországi abortusztörvény ellen. A #DarkestDay – az az a legsötétebb nap – hashtaggel lévő képekhez az alábbi bejegyzést tették közzé többen is:

“Ma éjfélkor az Egyesült Királyság kiszabta Európa legextrémebb abortusztörvényét Észak-Írországra. Egy törvényt, amely alapján mostantól bemondásra végezhetnek abortuszt a 28. hétig. Az észak-írek több mint fele ellenzi ezt a változtatást. #notinmyname, nem az én nevemben, mondják. Ez egy sötét nap Észak-Írország és az egész világ számára” 

A régóta vitatott és meglehetősen érzékeny témákban a londoni parlament döntött még júliusban azért, hogy jogharmonizáció legyen az Egyesült Királyság többi részével (Angliában, Walesben és Skóciában már 2014-ben elfogadták) – írja az Euronews. Az Amnesty International kampányfőnöke elégedettségének adott hangot, hogy akár 7 hónapos (!) magzatok életét is ki lehet már oltani, szerinte “ezzel véget ért az egyenlőtlenség és a diszkrimináció az azonos nemű párok, valamint az abortusz-tilalom miatt szenvedő nők számára”

hirdetés

Más véleményen van viszont Arlene Foster, a Brit Demokratikus Unionista Párt képviselője, aki így nyilatkozott:

“Ez egy nagyon szomorú nap. Tudom, hogy sokan ma ünnepelni készülnek, De azt üzenem nekik; gondoljanak azokra, akik szomorúak, mert úgy érzik, ez sérti az emberi méltóságot és az emberi életet.”

Székely János szombathelyi egyházmegyés püspök nemrégiben így vélekedett a Hír TV Terc című műsorában az abortuszról:

“Az emberi élet a fogantatással kezdődik. Az, hogy mikor vágják el ezt az emberi életet, az csak fokozati különbség: ugyanazt az önálló, kicsi, ártatlan és védtelen emberi életet pusztítják el. Talán a modern ember csak azért tudja ezt megtenni, mert nem látja azt, amit tesz. Ha kitennék a magzatot, azt a kicsi gyereket a műtőasztalra, és ott kellene a mozdulatokat végrehajtani – ahogy a koponyáját széttörik és a végtagjait szétvágják – valószínűleg a legtöbb édesanya nem engedné és a  legtöbb orvos nem tudná megtenni. 

Ami történik, az borzalmas: azt gondolom, hogy néhány száz év múlva az emberiség megdöbbenve fogja látni azt, hogy mi mit csináltunk, hogy mik történtek a mi kórházainkban. “

 

Friss cikkünk a témában:

Nem álhír! A 28. hétig legális jelenleg az abortusz Észak-Írországban – Részletek

Hírek
hirdetés

5 hozzászólás

  • Válasz Schmidt György 2019. 10. 23. 13:45

    Szerintem meg ha súlyos beteg a magzat, legyen rá lehetőség elvetetni, a lélek aki bele születne,újjá születik majd másban. És ha egy fiatal lányt megerőszakolnak hadd ne kelljen már megszülnie azt a gyereket, azért,hogy utána esetleg utálattal nézzenek rá,és rossz gyerekkora legyen. Azonkívül ha rákényszerítenek valakit a gyerekre az a pici se fog szeretetben felnőni.inkább a fiataloknak kell több felvilágosítás h megelőzzék a nemkívánt terhességet. Így is túlnépesedés van a földön

    • Válasz Bíró Attila 2019. 10. 23. 22:57

      Na itt lehet rajtakapni az ezoterikus, csakra-mantra, reinkarnáció hívők irgalmalanságát … Kalkuttai Szent Tréz anya nem lépett át a “karmájuk” miatt magára hagyott haldoklókon … Aki a megfogant életet a fogantatástól kezdődően tiszteletbe tartja – akkor is amikor megerőszakolják – és kihordja, megszüli és életet ad neki olyat, hogy szeretni, megbocsájtani is megtanítja gyermekét úgy, hogy ellenségeire áldást tudjon mondani azt biztos, hogy a Magasságbeli Isten Leányának hívják aki a Legmagasztosabb Szeretet Fényének visszatükrödőzése amely sokak látását zavarja … És van ilyen ember a Földön, nem is egy! Embernek lehetetlen de Istennel minden lehetséges, még ez is …

    • Válasz Lacibá 2021. 08. 23. 20:35

      A Föld kétszer ennyi embert is el tudna tartani, ha nem pazarolnának sokan! Mert a buggyant nyugati világ az élelmiszerek 40%-át kidobja, és hasonlók!

  • Válasz vittgen 2019. 10. 23. 15:45

    Háboroghattok itt annyit, amennyit csak akartok, abortusz volt, van és lesz is, amíg orvoslás is lesz!
    Qrva nagy üzlet, nem lehet lemondani róla….
    Éveket dolgoztam nőgyógyászati műtőben, tudom….

    • Válasz Bíró Attila 2019. 10. 23. 23:13

      Abortusz nem volt, lett és nem lesz …, mert Isten eltörli azokkal a lázadó démoni erőkkel együtt akik bevezették. Igen ennyire egyszerü! A janicsárok vissza lesznek vezetve az Atyai házba – egytől egyig! Meg fog valósulni ” … jöjjön el a Te országod amint Menyben úgy Földön is.” Ki hitte volna, hogy a kommunizmus elbukik akkoriba? És a liberál-kapitalista őrület divathullámai az abortusz-gender-lmbtq csapása is meg lesz semmisítve mégpedik gyökereiben! Most tetőzik ez a csapás … De hamarosan olyan változás lesz amit ember még nem tapasztalt a Földön … Most a Mennyei Erők sírva figyelnek és figyelmeztetnek … Ami lesz az nagy sírást fog okozni mindenkinek amikor MINDENKI szembesül a bűneinek sötétségével … Minden egyes ember, kivétel nélkül, én is … Be fognak következni az alábbi szavai Istennek:
      “Bárhogy élezi kardját az ellenség, bárhogy feszíti íját, és céloz:
      maga ellen irányítja a halált hozó fegyvert, és nyilai tüzes büntetéssé válnak.
      Nézd, a gonosz fogant, tele van álnoksággal, s amit világra hoz, veszedelem.
      Gödröt ásott, kimélyítette, de ő esett a maga ásta verembe.
      Gonoszsága visszahull saját fejére, álnoksága fejének tetejére.” (Zsolt 7,12-16.)”
      A Mindenható Isten ezzel a zsoltár résszel kezdi az ítéletét a sötét lázadó szellemiségek ellen amikor a “Ne ölj!” – 5. parancsról szólva elsőként a megölt gyermekek vérét kéri számon: http://www.tlig.org/hu/humsg/hum550.html