2019. 10. 19.

„Az aratnivaló sok, de a munkás kevés…”

Pár gondolat az aratnivalóról, a munkásokról és arról, hogy sokszor mennyire kényelmes keresztény tudok lenni. Pedig Jézus nem csupán a vasárnapi szentmisékre hív, hanem arra is, hogy aktívan kövessem Őt.

„Az aratnivaló sok, de a munkás kevés…” Épp a napokban olvastam ezt a Szentírásban, ami kicsit el is gondolkodtatott, hogy mekkora felelősséget bízott ránk Jézus azáltal, hogy igent mondunk az Ő követésére. Ugyanis bár sokszor képes vagyok belelustulni a keresztény létbe, az Ő követése nem csupán abból áll, hogy vasárnap elmegyek a templomba. Természetesen ez is fontos része, de akkor tudom valójában Őt követni, ha teszek ezen felül is felé egy lépést.

A napokban a híreket böngészve azt láttam, hogy például Barcelonában vagy Libanonban tüntetések, míg Szíriában a kurdok lakta területen háború okoz békétlenséget. Ezeken a helyeken, az adott szituációkban jóval nehezebb dolguk van Jézus munkásainak.

hirdetés

Ezért is kell nekem jobban figyelni arra, hogy ne kényelmesedjek bele a saját helyzetembe, hanem keressem a lehetőségeket, hogy arathassak. Legyen szó az iskolánkról, munkahelyünkről, családunkról, biztos találunk lehetőséget arra, hogy munkásokként részt vegyünk aratásában.

Imádkozzunk azért, hogy megtaláljuk helyünket az aratás során!

#csakegygondolat Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás