2019. 10. 18.

„Ha anya jól van, az egész család jól van” – 5+1 gondolat Révész Szilviától

Révész Szilvia a következő, októberi OFFLINE vendége, aki rendszeresen tart előadásokat lelkész feleségként. Most összegyűjtöttünk pár gondolatot tőle a nőket érintő témákban, melyekről bővebben is fogunk beszélgetni a Szent Imre Gimnáziumban.

1. A nő a család szíve és középpontja, így ha anya jól van, az egész család jól van.

2. Soha nem volt a nőknek még olyan nemzedéke, mint a ma élők, akik annyiféle kihívás között élnek. Nőként nehezen tudunk bánni a 20. században kapott lehetőségekkel, hiszen erre nincsenek mintáink. Beléptünk a férfiak világába, de mi nők vagyunk. Ezekkel a kihívásokkal szinte a mi generációnk találkozik először.

3. A mai világ kedvez a női (“gombolyag-típusú”) gondolkodásmódnak, így a nők néhány esetben sikeresebbek is a munkaerőpiacon, mint a férfiak. Mások az erősségeink és a gyengeségeink. Talán otthonosabban mozgunk ebben az ingergazdag világban, mert az agyműködésünk  jobban alkalmazkodik a folyton változó, sokféle impulzusban gazdag környezethez. De ugyanez az adottságunk a nehézségünk is.

hirdetés

4. Ha egyszerre szeretnénk 5-6 fronton helytállni, arra nincsenek minták előttünk. A sokféle kihívás érzelmileg is megterhelő, tanulnunk kell helyesen kezelni őket. Nem zúdíthatjuk a társunkra az összes problémát, nehézséget.

5. Ez a sokféle szerep, s az ezekből eredő szerepkonfliktusok nyomásként nehezednek ránk. Lehetetlen, hogy minden fronton maximálisan teljesítsünk.

+1. Nézzem meg mi az, ami pótolható az életemben és mi az, ami nem. A gyerekemnek én vagyok az anyja! Ő nem kaphatja meg mástól azt az érzelmi biztonságot, szeretetet és elfogadást, amit csak egy édesanya adhat! A férjemnek is én vagyok a felesége. Ha én nem támogatom, nem vagyok számára elérhető társ, akkor már rég rossz, ha másnak kell kiöntenie a szívét. Ilyen esetben baj van a prioritásokkal.

 

A 777 OFFLINE októberi vendégével, Révész Szilviával személyesen is találkozhatsz október 21-én hétfőn a Szent Imre Gimnáziumban. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További részletek és a regisztráció ITT.

Kép: MomArt Photo

Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás